Eldőlt: az 50 milliónál drágább ingatlanok adóterhe emelkedik


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarországon 2008 januárjától életbe lép az ingatlanadó, amely a hasonló típusú helyi adókat fogja kiváltani – jelentette be a Pénzügyminisztérium, adta hírül a Reuters. Az ingatlanadóból származó bevétel az önkormányzatoknál marad.

Tátrai Miklós államtitkár a sajtókonferencián azt is bejelentette, hogy a büdzsé nem számol többletbevétellel az ingatlanadóból, amelyet a települések szednek majd be. „”A kormánynak csak az a célja, hogy a nagyértékű – 50 millió forint feletti – ingatlanok adóterhe növekedjen”” – tette hozzá Tátrai.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. május 30.

Pénztárgépek közé rejtett cigarettát talált a NAV

Kilencvenezer doboz zárjegy nélküli cigarettát talált a NAV egy Komárom-Esztergom vármegyei raktárban, a csempészáru egy részét harminc raklap pénztárgép csomagolásába rejtették – közölte a NAV Közép-dunántúli Bűnügyi Igazgatóságának sajtóreferense.

2024. május 30.

Kávézóban használható hűségkártya értékesítése kapcsán felmerülő áfakötelezettség

Kérdésként merül fel, hogy a kávéknak a hűségkártya-program keretében a hűségkártyák használata útján megvalósított értékesítése egycélú vagy többcélú utalvány alkalmazásának minősíthető-e, illetve, hogy az milyen feltételek mellett keletkeztet a társaság részére áfakötelezettséget. Kérdéses továbbá, hogy az ajándék kávéknak a hűségkártyák értékesítésekor történő biztosítása áfaköteles termékértékesítésnek vagy szolgáltatásnyújtásnak tekinthető-e vagy sem.