Eldőlt: az 50 milliónál drágább ingatlanok adóterhe emelkedik


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarországon 2008 januárjától életbe lép az ingatlanadó, amely a hasonló típusú helyi adókat fogja kiváltani – jelentette be a Pénzügyminisztérium, adta hírül a Reuters. Az ingatlanadóból származó bevétel az önkormányzatoknál marad.

Tátrai Miklós államtitkár a sajtókonferencián azt is bejelentette, hogy a büdzsé nem számol többletbevétellel az ingatlanadóból, amelyet a települések szednek majd be. “”A kormánynak csak az a célja, hogy a nagyértékű – 50 millió forint feletti – ingatlanok adóterhe növekedjen”” – tette hozzá Tátrai.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 28.

Adóemeléseket jelentettek be Romániában

Nicolae Ciuca román miniszterelnök hétfőn több adóemelési intézkedést jelentett be, miután az általa vezetett Nemzeti Liberális Párt (PNL) határozott a koalíciós javaslatokról.

2022. június 28.

Mit kell tudni az extraprofit adóról, azaz az extraadókról?

A Kormány szinte azonnali, 2022.07.01-i hatállyal több gazdasági szektor szereplőjére többletadó vagy pótadó fizetését rótta ki, melyet az alapul szolgáló kormányrendelet (az extraprofit adókról szóló 197/2022. (VI. 4.) Kormányrendelet, a továbbiakban: „KR”) „extraprofit adó”-ként aposztrofál.