Eldőlt: az 50 milliónál drágább ingatlanok adóterhe emelkedik


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Magyarországon 2008 januárjától életbe lép az ingatlanadó, amely a hasonló típusú helyi adókat fogja kiváltani – jelentette be a Pénzügyminisztérium, adta hírül a Reuters. Az ingatlanadóból származó bevétel az önkormányzatoknál marad.

Tátrai Miklós államtitkár a sajtókonferencián azt is bejelentette, hogy a büdzsé nem számol többletbevétellel az ingatlanadóból, amelyet a települések szednek majd be. “”A kormánynak csak az a célja, hogy a nagyértékű – 50 millió forint feletti – ingatlanok adóterhe növekedjen”” – tette hozzá Tátrai.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.