Építményadó Siófokon – határ a vasúti sín


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új adót vezet be a siófoki önkormányzat – márciustól négyzetméterenként 900 forintot kell fizetni a városban azon ingatlanok után, amelyek közel vannak a Balatonhoz. Az ide kapcsolódó rendelet szerint a helyi vasútvonal lesz a határ, vagyis akinek a háza ettől a Balaton felé esik, annak fizetnie kell évente egyszer, másokat viszont nem érint az új adó.

Az érintett lakók hivatalos értesítést még nem kaptak az új adóról, de már hallottak róla. Az önkormányzat rendelete szerint ezt az adót minden ingatlanra kivetik, amely a vasútvonaltól a Balaton felé épült, függetlenül attól, hogy lakóházról, vagy nyaralóról van szó.

Ha valaki jövedelmi viszonyai miatt nem tudja fizetni az, kérelmére akár a teljes összeget is elengedhetik. Balázs Árpád polgármester szerint az új adó kivetése nem függ össze a szobakiadással, csak az ingatlanok értéke miatt vezetik be, mondván, hogy a parthoz közeledve emelkedik a házak értéke.

Az éles határvonal a polgármester szerint sem a legszerencsésebb megoldás, de azt mondja, hogy valahogy meg kellett határozni az érintett terület határait – tudta meg a Független Hírügynökség zalai tudósítója.

Forrás: Uno


Kapcsolódó cikkek

2024. május 22.

Hamis termékekre csapott le a NAV

Hamis márkajelzésű cipőket, sportmezeket, adatkábeleket és fülhallgatókat foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy százmillió forint értékben egy bolgár kamionban Gyulánál.

2024. május 22.

Mit bizonyíthat a szakértő a bíróság előtt?

Az iparűzési adó alapjáról szóló perben szakértőt rendelt ki a hatóság; az eljárás során felmerült, mit is bizonyíthat a szakértő és mit nem. Érdekes jogesetet ismertetünk.