Érdemes odafigyelni: adókedvezmény a környezetbarát dízelautók után Németországban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az öregebb dízelautók tulajdonosai Németországban adókedvezményt kapnak, ha kipufogógáz-szűrőt szereltetnek fel járműveikre – döntött a német parlament alsóháza.

A Bundestag által jóváhagyott, a közúti közlekedés által okozott légszennyezés csökkentését célzó szabályozás értelmében azok a járműtulajdonosok, akik 2006 eleje óta ilyen szűrővel látták el járműveiket visszatérítést kapnak a befizetendő útadóból – tudósít a Reuters. Továbbá azon autóvezetőknek, akik nem szereltetnek fel szűrőt, és a járművük károsanyag-kibocsátása meghaladja az előírt uniós normát, évi 25 euróval több adót kell megfizetniük járműveik után.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.