Érdemes odafigyelni: adókedvezmény a környezetbarát dízelautók után Németországban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az öregebb dízelautók tulajdonosai Németországban adókedvezményt kapnak, ha kipufogógáz-szűrőt szereltetnek fel járműveikre – döntött a német parlament alsóháza.

A Bundestag által jóváhagyott, a közúti közlekedés által okozott légszennyezés csökkentését célzó szabályozás értelmében azok a járműtulajdonosok, akik 2006 eleje óta ilyen szűrővel látták el járműveiket visszatérítést kapnak a befizetendő útadóból – tudósít a Reuters. Továbbá azon autóvezetőknek, akik nem szereltetnek fel szűrőt, és a járművük károsanyag-kibocsátása meghaladja az előírt uniós normát, évi 25 euróval több adót kell megfizetniük járműveik után.

Forrás: Világgazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

Hullócsillagok – adócsaló médiavállalat omlott össze

Rövid életű, egyben hamis csillagként ragyogott a médiaiparban az a bűnszervezet, amely megközelítőleg kétmilliárd forintnyi áfa befizetését csalta el. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetéséből származó hasznot készpénzben, ingatlanban, illetve drága gépkocsikban halmozták fel. A pénzügyi nyomozók nagyszabású akciója során 52 helyszínen csaptak le egyszerre a Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, a Bevetési Igazgatóság járőrei, valamint a MERKUR bevetési egység.