Érdemes odafigyelni: adókedvezmény a környezetbarát dízelautók után Németországban


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az öregebb dízelautók tulajdonosai Németországban adókedvezményt kapnak, ha kipufogógáz-szűrőt szereltetnek fel járműveikre – döntött a német parlament alsóháza.

A Bundestag által jóváhagyott, a közúti közlekedés által okozott légszennyezés csökkentését célzó szabályozás értelmében azok a járműtulajdonosok, akik 2006 eleje óta ilyen szűrővel látták el járműveiket visszatérítést kapnak a befizetendő útadóból – tudósít a Reuters. Továbbá azon autóvezetőknek, akik nem szereltetnek fel szűrőt, és a járművük károsanyag-kibocsátása meghaladja az előírt uniós normát, évi 25 euróval több adót kell megfizetniük járműveik után.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. július 1.

800 éves az Aranybulla – Püspökök, várispánok (7. rész)

II. András király nem egységes szabályozásként adta ki az Aranybullát, az gyakran csak kiegészítette egyéb intézkedéseit, döntéseit. Ez azt is jelenti, hogy nem kis jelentősége van annak is, hogy mit nem tartalmazott a kiváltságlevél. Ez nem kis mértékben jelenti a végrehajtott adóreformot is. Az adóintézkedések egy része csak utalásszerűen tartalmaz hátrányos intézkedéseket az egyház és a várispánok kárára.

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.