Érthetőbben fogalmaz ezentúl az adóhatóság


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Változik az APEH kommunikációja: a hivatal nyitottabb lesz és érthetőbben fogalmaz, ám politikai kérdésekbe ezután sem fog belemenni – jelentette be a hivatal új szóvivője, Bakonyi Ágnes szerdai bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

A június eleje óta posztján lévő szóvivő elmondta: az szja bevallásokkal kapcsolatban az utóbbi időben sok téves információ jelent meg. A munkáltatói adóelszámolások száma mintegy 1 millió darabbal csökkent ugyan az előző évihez képest, de az önbevallások száma körülbelül ugyannyival emelkedett.

Az adóhatóság várakozásaival összhangban mintegy 4,5 millió darab szja bevallás érkezett, ezekből eddig 3,4 milliót dolgozott fel a hivatal. A feldolgozott bevallások szerint az adózók 70,8 milliárd forint pótlólag befizetendő adót vallottak be, a hivatal pedig eddig mintegy 85 milliárd forintot utalt vissza.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.