Érthetőbben fogalmaz ezentúl az adóhatóság


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Változik az APEH kommunikációja: a hivatal nyitottabb lesz és érthetőbben fogalmaz, ám politikai kérdésekbe ezután sem fog belemenni – jelentette be a hivatal új szóvivője, Bakonyi Ágnes szerdai bemutatkozó sajtótájékoztatóján.

A június eleje óta posztján lévő szóvivő elmondta: az szja bevallásokkal kapcsolatban az utóbbi időben sok téves információ jelent meg. A munkáltatói adóelszámolások száma mintegy 1 millió darabbal csökkent ugyan az előző évihez képest, de az önbevallások száma körülbelül ugyannyival emelkedett.

Az adóhatóság várakozásaival összhangban mintegy 4,5 millió darab szja bevallás érkezett, ezekből eddig 3,4 milliót dolgozott fel a hivatal. A feldolgozott bevallások szerint az adózók 70,8 milliárd forint pótlólag befizetendő adót vallottak be, a hivatal pedig eddig mintegy 85 milliárd forintot utalt vissza.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 7.

Adócsalás vádjában bűnösnek találták Donald Trump két cégét

Adócsalás, valamint üzleti adatok éveken át tartó meghamisítása vádjában bűnösnek talált egy New York-i esküdtszék kedden Donald Trump volt amerikai elnökhöz köthető két vállalatot. Donald Trump szerint a cége elleni eljárás politikailag motivált “boszorkányüldözés”.