Extraprofitadó kötelezettségek


Az energiaszektor, a bankok, a kereskedelmi multinacionális cégek és a gyógyszeripari cégek továbbra is nagyobb mértékben kell hozzájáruljanak a költségvetéshez, így az extraprofitadót nekik az idén még meg kell fizetni – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton Budapesten, a Kormányinfón.

A tárcavezető kifejtette: a kormány készen áll arra, hogy tárgyaljon az érintett nagy cégekkel a befizetés módjáról, de a tavaly befizetett adó mértékének megfelelő összeget továbbra is a költségvetésnek be kell hajtania.

Kitért rá: a legfrissebb foglalkoztatási adatok szerint ma Magyarországon 46 ezerrel többen dolgoznak, mint egy évvel ezelőtt – tette hozzá Gulyás Gergely.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2023. március 30.

Nyilvántartások a személyi jövedelemadóban

A személyi jövedelemadóról szóló törvényben elrendelt nyilvántartások vezetése alapozza meg azt, hogy a magánszemélyek adóköteles jövedelme megbízható módon legyen megállapítható. A nyilvántartások vezetése különös jelentőséggel bír akkor, ha a magánszemély önálló tevékenységet folytat (mezőgazdasági őstermelő vagy egyéni vállalkozó).