Ez nem annyira jött be az adócsalónak


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elfogott egy toplistás, kiemelten keresett adócsalót a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság célkörözési csoportja Budapesten – közölte a szervezet bűnügyi igazgatója.

A felelősségre vonás elől bujkáló kállósemjéni férfit három év óta, négy igazságügyi hatóság körözése alapján keresték, több mint ötvenmillió forint összegű adócsalásért – mondta Kovács Sándor ezredes. Hangsúlyozta: ez volt a tizedik toplistás elfogása a szabolcsi célkörözési csoport tagjainak az idén, továbbá két keresett személy tartózkodási helyét is sikerült feltárniuk, az egyik Spanyolországban, míg a másik Olaszországban bujkál, s információi szerint az ottani hatóságok már megkezdték felkutatásukat.

A szabolcsi főkapitányság vezető beosztású rendőrtisztje szólt arról is, hogy az első fél évben ˝látványos eredményt ért el a rendőrség a körözött személyek elfogásában a megyében˝, közel kétszáz keresett embert vettek őrizetbe.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.