Ezereurós minimálbér


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezer eurós minimálbért vezet be 2009-ig Ausztria – írja a Világgazdaság. Ez az összeg nyugat-európai viszonylatban ugyan nem túl magas, de jóval meghaladja az új EU-tagok átlagát. Ausztriában eddig nem volt meghatározva a legalacsonyabb bér mértéke, amelyet 18 százalékos adó terhel.

Az EU tagjai közül Bulgáriában a legalacsonyabb a minimálbér, mindössze 92 euró, vagyis kevesebb mint 23 ezer forint. Magyarországon 258, míg a szintén 3 éve uniós tag Szlovéniában 522 euró a legkisebb bér. Európában a luxemburgiak kapják a legmagasabb minimálbért. Ott legalább 1570 eurót, vagyis több mint 386 ezer forintot kell fizetni havonta egy teljes munkaidőben alkalmazott dolgozónak – írja a lap.

Forrás: HírExtra


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.