Ezereurós minimálbér


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ezer eurós minimálbért vezet be 2009-ig Ausztria – írja a Világgazdaság. Ez az összeg nyugat-európai viszonylatban ugyan nem túl magas, de jóval meghaladja az új EU-tagok átlagát. Ausztriában eddig nem volt meghatározva a legalacsonyabb bér mértéke, amelyet 18 százalékos adó terhel.

Az EU tagjai közül Bulgáriában a legalacsonyabb a minimálbér, mindössze 92 euró, vagyis kevesebb mint 23 ezer forint. Magyarországon 258, míg a szintén 3 éve uniós tag Szlovéniában 522 euró a legkisebb bér. Európában a luxemburgiak kapják a legmagasabb minimálbért. Ott legalább 1570 eurót, vagyis több mint 386 ezer forintot kell fizetni havonta egy teljes munkaidőben alkalmazott dolgozónak – írja a lap.

Forrás: HírExtraKapcsolódó cikkek

2022. június 28.

Adóemeléseket jelentettek be Romániában

Nicolae Ciuca román miniszterelnök hétfőn több adóemelési intézkedést jelentett be, miután az általa vezetett Nemzeti Liberális Párt (PNL) határozott a koalíciós javaslatokról.

2022. június 28.

Mit kell tudni az extraprofit adóról, azaz az extraadókról?

A Kormány szinte azonnali, 2022.07.01-i hatállyal több gazdasági szektor szereplőjére többletadó vagy pótadó fizetését rótta ki, melyet az alapul szolgáló kormányrendelet (az extraprofit adókról szóló 197/2022. (VI. 4.) Kormányrendelet, a továbbiakban: „KR”) „extraprofit adó”-ként aposztrofál.