Lecsapnak a szlovák rendszámú kocsikra?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A jövőben online küldik meg egymásnak a magyar és a szlovák vámszervek a vámkezelési adatokat, annak érdekében, hogy minimálisra szorítsák le az országhatárokon átnyúló adócsalások lehetőségét – tájékoztatott a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága.

Az erről szóló megállapodást a szlovákiai Nagymegyeren írták alá a magyar és szlovák vámhatóság képviselői. A Nagy János vezérőrnagy, országos parancsnok, valamint az Eleonóra Krocianová főigazgató asszony által vezetett szakmai delegációk áttekintették a vámtitkoknak minősülő adatok ellenőrzési célú átadásának rendjéről szóló megállapodás gyakorlati tapasztalatait, és az együttműködés szorosabbra fűzésének lehetőségeit – áll a közleményben.

A vámszakmai területen kialakított együttműködés sikerére tekintettel a magyar és szlovák vámhatóság megállapodott az adatcsere jövedéki szakterületre történő kiterjesztéséről is – fűzik hozzá.

Rendszámzűrök

Az elmúlt időszakban tapasztalt visszaélésekre tekintettel a szlovák főigazgató asszony támogatásáról biztosította a magyar felet a szlovák honosságú gépjárművek magyarországi használatával összefüggő vizsgálatban, aminek célja, hogy kiderítse történt-e regisztrációs adófizetés elkerülés. Ehhez a szlovák fél adatokat, információkat bocsát a Vám- és Pénzügyőrség rendelkezésére – derül ki a közleményből.

A megbeszélés keretében a szlovák vámigazgatóság beszámolt a szlovák-ukrán határszakaszon felállított vasútröntgen alkalmazásának tapasztalatairól is, egyben felkínálta a szakmai segítségét a berendezés magyar-ukrán határszakaszon történő telepítéséhez.

Forrás: Piac&ProfitKapcsolódó cikkek

2022. december 9.

Niveus: Továbbra is döbbenetes a magyar áfafegyelem

December 8-án hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság az áfarésről* szóló legújabb jelentését, ami 2020-ig dolgozza fel az adatokat. Figyelemreméltó, hogy míg a tavalyi jelentésben a 2020-as becslés még 6,1%-os áfarést prognosztizált Magyarország esetén, a végső érték még ennél is egy nagyságrenddel jobb, 5,1% lett. Ezzel az EU tagállamok közül Magyarország érte el a legjobb eredményt az áfacsalással szembeni küzdelemben – derül ki a Niveus Consulting Group elemzéséből.

2022. december 9.

Brutálisan megemelték a telekadót Pilisjászfalun

A válság miatt Pilisjászfalu is a telek- és építményadó emelésére kényszerült a napokban; főként a telekadó emelése érinti súlyosan a falu lakosságának egy részét, esetükben sokszorosára, több százezer forintra ugorhat az éves kifizetendő összeg – adta hírül a Telex.