Festékpatronokat fogott a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei hamis márkajelzésű festékpatronokat kapcsoltak le Rajkánál.


A NAV Bevetési Főigazgatóság pénzügyőrei egy magyar rendszámú teherautót ellenőriztek Rajka térségében. A jármű a fuvarlevél szerint mintegy 6000 kilogrammnyi festékpatront szállított Szlovákiába.

Az ellenőrzés alkalmával kiderült, hogy a gépjármű rakterében talált tintapatronok – az előzetes szakértői vélemény alapján – a vásárlók megtévesztésére alkalmas hamisítványok és olyan logóval vannak ellátva, amelyeket a védjegyjogosult engedélye nélkül gyártottak.

A pénzügyőrök az összesen 3.900 db, mintegy 80 millió forint értékű hamis festékpatront lefoglalták, és iparjogvédelmi jogok megsértése büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Az áfa-kötelezettség keletkezésének időpontja és a teljesítés helye

Áfa kiskönyvtárunk negyedik része két kucsfontosságú területet dolgoz fel: az adófizetési kötelezettség keletkezésének időpontjára vonatkozó szabályokat, illetve a teljesítési hely szabályrendszerét. A kiadvány a jogszabályi rendelkezések részletes, magyarázatokkal tűzdelt ismertetésén túl számos példával segíti a jogalkalmazókat.

További információ és megrendelés >>


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Négymilliárdos cigarettafogás a NAV-nál, adózatlan és hamis termékek

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói négymilliárd forint értékben foglaltak le ukrán gyártmányú cigarettát. A szerda közlemény szerint az elmúlt évek legnagyobb illegális cigarettadepóját fedezték fel. Pécs közelében közúti ellenőrzés során bukott le egy magyar férfi, akinél több mint nyolcszáz doboz ukrán cigarettát és hét zacskó vágott dohányt találtak. Továbbá otthonában árult hamis termékek miatt emelt vádat az ügyészség egy böhönyei férfi ellen – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség szerdán.