Fico megadóztatná a gazdagokat és a cégeket


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az évi 33 millió euró feletti nyereséggel rendelkező társaságok adókulcsa 22 vagy 23 százalékra nőhet a mostani 19 százalékról, míg az évi 33 ezer eurónál többet kereső magánszemélyek újabb, 25 százalékos adókulccsal számolhatnak – írja hétfői számában a Napi Gazdaság Robert Fico leendő miniszterelnök korábbi ígéretei alapján.


Fico ezen túl luxusadót is bevezetne, és 5 százalékos adót vetne ki a társaságok által a magánszemélyeknek fizetett osztalékra.

A leendő kormányfő a magyarhoz hasonló bankadó bevezetését is tervezi – írja a lap.


Kapcsolódó cikkek

2024. május 29.

NAV: 2025-től lesz teljes az eÁFA rendszer

Számos új funkció bevezetésén van már túl a Nemzeti Adó- és Vámhivatal eÁFA rendszere, melynek fejlesztése egészen 2025-ig el fog tartani. A könyvelőszoftverekre ezen a téren is egyre nagyobb szerep hárulhat, a hagyományos nyomtatványkitöltő rendszer, az ÁNYK kivezetése ugyanis már napirenden van – derült ki a Kulcs-Soft által szervezett kerekasztal-beszélgetésen.

2024. május 29.

Értesítést küld a NAV-Mobil a jogviszonyváltozásokról

A foglalkoztatási adatok bármikor ellenőrizhetők a NAV-Mobilban, májustól pedig már push üzenetet is küld az alkalmazás a biztosítotti jogviszony változásairól – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden.