Gázolaj, fű, fegyver: lecsapott a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csaknem kétezer liter adózatlan gázolajat, 97 tő kannabiszt, valamint lőfegyvereket találtak egy vecsési házban és udvarán – közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal csütörtökön.


A közlemény szerint a pénzügyőrök egy vecsési ingatlan udvarán 1700 liter gázolajat találtak, amelynek eredetét az ingatlant bérlő és ott lakó férfi nem tudta igazolni. A házban, egy fűtő, világító, légkondicionáló és szellőztető berendezéssel felszerelt szobában 97 kannabisz növényt és palántát találtak az ellenőrzést végzők. Előkerült még egy távcsővel és hangtompítóval ellátott lőfegyver és fegyveralkatrészek is. Mindemellett kiderült, hogy manipulálták a villanyórát.

Az áfa-kötelezettség keletkezésének időpontja és a teljesítés helye

Áfa kiskönyvtárunk negyedik része két kucsfontosságú területet dolgoz fel: az adófizetési kötelezettség keletkezésének időpontjára vonatkozó szabályokat, illetve a teljesítési hely szabályrendszerét. A kiadvány a jogszabályi rendelkezések részletes, magyarázatokkal tűzdelt ismertetésén túl számos példával segíti a jogalkalmazókat.

További információ és megrendelés >>

A bérlőt a pénzügyőrök a helyszínen elfogták, és átadták a rendőrségnek. A rendőrök őrizetbe vették a férfi élettársát is, és a helyszínen találtak még egy maroklőfegyvert, 63 éles lőszert és több doboz kannabisz vetőmagot is.

A pénzügyőrök lefoglalták a több mint félmillió forint piaci értékű gázolajat, és költségvetési csalás miatt büntetőfeljelentést tettek az adóhatóság pénzügyi nyomozóinál. A rendőrség kábítószer-birtoklás, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, valamint lopás miatt indított büntetőeljárást az ügyben.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.