Gyurcsány: nem áremeléssel pótoljuk az elvárt adót

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. március 5.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sok tartalék van félretéve, szükség esetén ebből is pótolható a hiányzó 50 milliárd forint – hangsúlyozta a miniszterelnök az egyik rádióműsorban, amelyben hallgatói kérdésekre válaszolt.

A hétköznapi életre nem lesz következménye annak, hogy az elvárt adó eltörlése 50 milliárd forint kiesést okoz a költségvetésből – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a Klubrádió Kontra című műsorában hétfőn. Arra a hallgatói kérdésre, hogy áremelésből oldják-e meg a kiesést, a miniszterelnök leszögezte: biztosan nem.

Úgy látja: mivel az Alkotmánybíróság főként jogi problémákat talált az elvárt adó kapcsán, ezért akár ki is lehet javítani a hibákat, a téma a szerdai kormányülés napirendjén is szerepel.

Elmondása szerint azért döntött úgy, hogy mégis beszél március 15-én, mert rajtuk kívül keveseket érintett meg a politikai ˝ünnepcsendre˝ vonatkozó kezdeményezése. Ezzel indokolta azt is, hogy egy visszafogott megoldást választott, nagyon rövid beszédet mond a Művészetek Palotájában az állami rendezvényen.

Arra a kérdésre, hogy van-e mitől tartani a nemzeti ünnepen, azt válaszolta, politikai feszültség biztosan lesz, és aggódni is sokan fognak. Jelezte: a rendőrség felkészült arra, hogy megvédje a békés ünneplőket, sétálókat, és természetesen védje a stratégiai intézményeket. Remélem nem nagyon lesz dolguk – hangoztatta a kormányfő.

Arra a felvetésre, hogy folyamatosan támadott pozícióban nem vesztik-e el a realitásérzéküket, úgy reagált: nem 1962-ben vagyunk, amikor az ember, ha nem akart, nem találkozott a választókkal. A kormányfő beszámolt arról, hogy nézi az internetet, olvassa valamennyi napilapot, a jobboldalit is. Tudom, mit gondolnak az emberek – szögezte le a miniszterelnök.

Arra a hallgatói felvetésre reagálva, miszerint nem lenne-e szükség próbaválasztásra, hogy felmérje politikájának támogatottságát, Gyurcsány Ferenc azt mondta, enélkül is látják ezt, mert ˝annyi a visszajelzés, mint égen a csillag˝.

Az a kérdés is elhangzott a műsorban, hogy mi a véleménye a miniszterelnöknek arról, hogy a tűzoltóktól is vizitdíjat szedtek, mielőtt ellátták volna őket. Gyurcsány Ferenc elszomorítónak nevezte, ami történt, mert szerinte azonnal el kellett volna látni őket, de évtizedes szokások változtak meg, és nem mindenki tudja pontosan az új szabályokat.

Forrás: Figyelő


Kapcsolódó cikkek:


Volt egyszer egy cafetéria?
2019. augusztus 16.

A cafetéria-juttatások beépültek az adórendszerbe. Az elmúlt években számos elemének megszűnt a kedvezményezettsége, több megszűnt juttatással kapcsolatban nemzetközi perekbe bonyolódott Magyarország. Szakértőnk, dr. Juhász István kérésünkre összefoglalta véleményét.

Importvámok: nő a feszültség Kína és az USA között
2019. augusztus 15.

A világ két legnagyobb gazdasága között dúló kereskedelmi háborúban Washington eddig 250 milliárd dollár értékű kínai importcikkre vetett ki 25 százalékos pótvámokat, amire válaszul Kína 110 milliárd dollár értékű amerikai árut sújtott különböző mértékű büntetővámokkal.

Hatalmas hamis termék raktárra bukkant a NAV
2019. augusztus 15.

Hamis volt az a 41 ezer üvegnél is több parfüm, az a 16 ezer napszemüveg és az a csaknem 5 ezer kozmetikai termék, amit a NAV munkatársai egy budapesti raktárépületben foglaltak le. A jogtulajdonosoknak okozott kár csaknem eléri az egymilliárd forintot.

Újra ismerős nevek a NAV adóslistáján
2019. augusztus 15.

A mágia sem segít azon, aki nem fizeti be az adóját – akár e tanulság is levonható az adóhatóság által közzétett jelentős összegű adóhiányt fehalmozó adósok listájából.