Hamis cigarettát fogott a NAV-kutya


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei egy közúti ellenőrzéskor mintegy 3,8 millió forint értékű, magyar adójegy nélküli cigarettát találtak egy személyszállító kisbusz dupla padlólemezébe rejtve. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás.


A NAV Bevetési Főigazgatóságának pénzügyőrei az M1 autópályán tartottak közúti ellenőrzést. Egy magyar rendszámú kisbusz ellenőrzésekor feltűnt nekik, hogy a sofőr zavartan és idegesen viselkedik, ezért cigarettakereső kutyákkal is átvizsgáltatták a járművet. A kutyák jármű padlólemezénél egyértelműen jelezték, hogy oda cigarettát rejtettek el.

Új szolgáltatásokkal bővült az Adó Online:
  • díjmentes cikk és szaklap értesítő
  • kérdés-válasz szolgáltatásunk kényelmesebb használata
  • egyedi szaklap ajánlatok

A padlólemez megduplázásával házilag kialakítottak egy, a hátsó lökhárítótól a motorig tartó rejtekhelyet, ahonnan mintegy 5000 doboz, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A jármű többszörösen büntetett előéletű vezetője a cigaretták eredetét és származását semmilyen módon nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök az összesen 3,8 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, és a NAV pénzügyi nyomozói a gépjármű vezetője ellen költségvetési csalás miatt büntetőeljárást indítottak.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.