Hatalmas illegális bankot füleltek le Kínában

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. augusztus 10.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Éppen két évvel ezelőtt találtak utoljára engedély nélkül működő, illegális bankot Kínában. Azonban az egy kis bank volt ahhoz képest, amit most találtak: az ezúttal lebukott bank az ország minden tartományában hitelezett, kliensei között pedig még állami vállalatok és multinacionális cégek is jelen voltak.

Eddig legalább 8 éven keresztül maradt észrevétlenül az illegális bank. Csupán a Shenzen nevet viselő tartományban másfél év alatt 4,3 milliárd jüan értékű tranzakciókat hajtott végre, ez hozzávetőlegesen 544 millió dollár.

Értesülések szerint a bank kliensei főképp üzemanyagra, ingatlanadóra, illetve a vámok kifizetésre kértek kölcsönt. A kihelyezések túlnyomó része azonban olyan vállalatok javára történt, melyek a hitel összegét, ingatlan- és részvénypiaci spekulációra fordították, s úgy tűnik ez okozta végül a bank vesztét.

A pekingi hatóságokat aggasztotta ugyanis a részvény- és ingatlanpiaci árak emelkedése. Ezért a túl magas illegális hitelezésre gyanakodva indítottak alapos nyomozást, ennek során bukott le az intézmény.

Forrás: Index


Kapcsolódó cikkek:


Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel
2021. március 5.

Lezárási szabályok: megjelent a rendelet a részletekkel

Továbbra is megengedett az éttermi ételelvitel, nyitva lehetnek a bankok, a lottózók, a járműszervizek, s még egy sor más üzlet és szolgáltató. Maszkot csak egyéni szabadidős sporttevékenység során nem kötelező viselni közterületen.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják
2021. március 5.

Lezárások: a bölcsődéket nyitva hagyják

Az egész márciusi hónapra elengedik az önkormányzati és állami tulajdonban lévő üzlethelyiséget bérlők bérleti díját, illetve az érintett szektorok a teljes hónapra megkapják majd a bértámogatást és az adókedvezményeket is. A katásoknak sem kell fizetniük márciusban.

Kata, kiva: fontos kérdések és válaszok
2021. március 5.

Mikor kell pontosan különadót fizetnie a katás vállalkozásnak? Mi számít katás bevételnek? A veszélyhelyzet adókönnyítései, költségtérítései milyen kapcsolatban vannak a kiva alapjával? Fontos kérdések és válaszok az Adó szaklapból.