Hatékonyak a pénzügyi nyomozók


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Tavaly 28 milliárd forintot hoztak a büdzsének a pénzügyi nyomozók – írja a Magyar Nemzet.


Összesen 121 milliárd forintos visszaélést leplezett le tavaly a NAV Bűnügyi Főigazgatósága. A pénzügyi nyomozók 28 milliárd forintot szereztek vissza – írja pénteki számában a Magyar Nemzet.

A hatóság megközelítőleg 3500 eljárást indított költségvetési csalás miatt, az ügyek összértéke 95 milliárd forint volt. Áfacsalás gyanúja nagyjából ezerötszáz alkalommal merült fel, ezekben az ügyekben több mint hatvanmilliárd forint után kutattak a pénzügyi nyomozók.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 21.

Árfolyam az áfában (II. rész)

Az Áfa tv. az euróban megadott értékhatárok forintosítására bizonyos esetekben fix árfolyam alkalmazását írja elő, más esetekben évenként változik az alkalmazandó árfolyam.

2024. február 20.

Még egy hónapig kérhető az szja-bevallási tervezetek postázása

Még egy hónapig, március 18-áig lehet kérni az szja-bevallási tervezet postázását az adóazonosító jel és születési dátum megadásával többféle módon is, március 15-étől pedig mindenki megnézheti online az szja-bevallási tervezetét, legegyszerűbben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélportálján, vagy az eSZJA-oldalán – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn közleményében.