Helyi adók 2022: hol, mennyi?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Letölthető táblázatunkból településenként, illetve fővárosi kerületenként megtudhatja, hogy idén január elsejétől az egyes önkormányzatoknál milyen helyiadó-mértékek hatályosak.

Letölthető táblázatunkból 2022-re vonatkozóan településenként, illetve fővárosi kerületenként megtudhatja, hogy az egyes önkormányzatoknál milyen helyiadó-mértékek hatályosak.

A táblázat kimondottan részletes: többek között megtalálhatja benne minden önkormányzat adózás szempontjából legfontosabb adatait (önkormányzat honlapja, adóügyi információs telefonszám, e-mail cím, levelezési cím, önkormányzati rendelet linkje, adómérték hatályba lépésének napja) is.

helyi adók 2022

Itt pedig a kisvállalkozások adózására vonatkozó különleges átmeneti rendelkezésekről olvashat.


Kapcsolódó cikkek

2024. július 23.

eÁFA: duplázódik az adatszolgáltatási hiba büntetésének felső határa

A NAV eÁFA rendszerében július 1-jétől elérhető az önellenőrzés funkció, míg adatszolgáltatási hibák esetén augusztus 1-jétől a mulasztási bírság felső határa megduplázódik. A PwC közleménye az eÁFA bevezetésének tapasztalatairól, kihívásairól, valamint a rendszer fejlesztésének további elemeiről.