Így kell emelni a béreket


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az mfor.hu kalkulátorával könnyen kiszámolható hogyan kell megemelni a 2011-es bruttó 216 ezer forint alatti béreket, s így mekkora lesz a foglalkoztatás teljes költsége.

Az egykulcsos adó bevezetésével már egy évvel ezelőtt csökkentek a nettó bérek, majd tavaly, az adóváltozások (járulékváltozás, adójóváírás kivezetése és a szuperbruttó havi bruttó 210 ezer forint feletti megtartása) bejelentése után már tudható volt, hogy 2012-ben is hasonló trendre kell készülni a hazavitt összegeket illetően. A kormány emiatt már tavaly is bérkompenzációt adott a közszférában dolgozóknak, 2012-re azonban már a versenyszférában is elvárja a béremelést annak érdekében, hogy a fenti változások miatt senki se járjon rosszabbul, vagyis szinten maradjanak a nettó bérek.

Az mfor.hu korábban már megvizsgálta, hogy az egyes bérkategóriáknál mekkora emelést kell végrehajtani, valamint milyen mértékű kompenzációra jogosult a munkaadó, ha az elvárásoknak megfelelően hajtja végre a bérek emelését. Most azonban a kalkulátor segítségével Ön is kiszámolhatja, hogy milyen mértékű változásokat kell végrehajtania, és hogyan alakulnak a bérköltségek.

Folytatás az mfor.hu-n, az alábbi linken.

Forrás: mfor.hu


Kapcsolódó cikkek

2024. május 17.

Fontos transzferár-kötelezettségek és határidők | A pénz beszél

Május 31-ig kell elkészíteniük a társasági adóbevallásukat a naptári éves adózóknak. Azon cégek esetében, amelyek kapcsolt ügyleteket is bonyolítottak az adóévben, transzferár-nyilvántartás készítési, valamint transzferár-adatszolgáltatási kötelezettség is felmerülhet. Összefoglaljuk a legfontosabb teendőket.

2024. május 17.

Törvényi kötelezettség lett a fenntarthatóság: új jelentéstételi és beszámolási követelmények (2. rész)

Az Országgyűlés 2023. decemberében elfogadta a fenntarthatósági jelentéstételi kötelezettségről és fenntarthatósági átvilágítási kötelezettségről szóló törvényt, amelynek az érintett vállalkozásokra irányadó fenntarthatósági célú átvilágítási, valamint jelentéstételi és beszámolási kötelezettségeket megállapító rendelkezései már január 1-jétől hatályosak. A törvényt feldolgozó cikksorozatunk második részében a fenntarthatósági jelentéssel és az ESG beszámolóval foglalkozunk.

2024. május 16.

A transzferárazás rejtett csapdái

A NAV ellenőrzési gyakorlatában egyre komolyabb szerepet kap a transzferárazás auditja. Ráadásul a vonatkozó szabályok is évről-évre egyre összetettebbek. A transzferár-dokumentációs határidők közeledtével érdemes végigtekinteni, hogy mik azok a rejtett csapdák, amelyeket kerüljünk el a dokumentáció és az adatszolgáltatás elkészítésekor. Ebben van segítségünkre a Jalsovszky Ügyvédi Iroda szakértője.