Így változott a tb-szabályozás (x)


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A társadalombiztosítási jogszabályok idei változásait ismerteti és értelmezi a Társadalombiztosítás 2019 című kiadvány, az Adó-kódex legfrissebb száma.

A biztosítási jogviszonyt érintő 2018-as évközi, és a 2019. januárjától hatályos változásokat is bemutatja friss számában az Adó-kódex: a változások között vannak, melyek a jogalkalmazást segítik, és vannak, amelyek érdemben módosítanak a biztosítási- és járulékfizetési szabályokon.

2019. január 1-jével lépett hatályba a szociális hozzájárulási adóról szóló új törvény, amely összeolvasztotta a korábban szociális hozzájárulási adóval és egészségügyi hozzájárulással terhelt jövedelmek körét, és egységes szerkezetben szabályozza azokat. Az új adó egykulcsos, az adófizetési felső határra vonatkozó szabály a korábbiaktól eltérő, továbbá az adóból igénybe vehető kedvezmények köre és rendszere is módosult. Mindezeket pontosan nyomon követheti az Adó-kódex 2019/2-3-as számából.

A szaklap a fentieken túl részletesen ír a korhatár előtti ellátás és szolgálati járandóság, a megváltozott munkaképességűek ellátásai, az Eu-alkalmazottak nyugdíjbiztosítása, és az egészségbiztosítás változó szabályairól.

Az Adó-kódexet itt rendelheti meg.


Kapcsolódó cikkek

2023. december 1.

Megújult nemzeti importrendszer segíti a vámeljárásokat decembertől

A harmadik országokból érkező importszállítmányok vámkezelését december 1-től megújult, modernebb és biztonságosabb informatikai rendszer segíti, megfelelve ezzel uniós vámjogi elvárásoknak – közölte pénteken a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).