Ingatlanadó: legkorábban 2009-től lehet bevezetni


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legkorábban 2009-től vagy még később lehetne bevezetni az összevont ingatlan típusú adókat, a luxusadó értékhatára azonban már 2008-tól csökkenhetne – mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője.

Munkacsoport alakul arra, hogy megvizsgálja, hogyan lehetne egyszerűsíteni, egységesíteni az ingatlanhoz kötődő adókat. Ez egy hosszabb munka lesz, amelybe bevonjuk az önkormányzatokat is – közölte a frakcióvezető. Lendvai Ildikó szerint egy ilyen összevont adó bevezetése legkorábban 2009-ben lehetséges. Hozzátette ugyanakkor: a frakció egyetért azzal, hogy 2008. január 1-től az eddig luxusadónak nevezett közteher értékhatára 100 millióról 50 millió forintra csökkenjen – írja az MTI.

Forrás: Napi GazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.