Ingatlanadó: legkorábban 2009-től lehet bevezetni


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legkorábban 2009-től vagy még később lehetne bevezetni az összevont ingatlan típusú adókat, a luxusadó értékhatára azonban már 2008-tól csökkenhetne – mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője.

Munkacsoport alakul arra, hogy megvizsgálja, hogyan lehetne egyszerűsíteni, egységesíteni az ingatlanhoz kötődő adókat. Ez egy hosszabb munka lesz, amelybe bevonjuk az önkormányzatokat is – közölte a frakcióvezető. Lendvai Ildikó szerint egy ilyen összevont adó bevezetése legkorábban 2009-ben lehetséges. Hozzátette ugyanakkor: a frakció egyetért azzal, hogy 2008. január 1-től az eddig luxusadónak nevezett közteher értékhatára 100 millióról 50 millió forintra csökkenjen – írja az MTI.

Forrás: Napi GazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.