Ingatlanadó: legkorábban 2009-től lehet bevezetni


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A legkorábban 2009-től vagy még később lehetne bevezetni az összevont ingatlan típusú adókat, a luxusadó értékhatára azonban már 2008-tól csökkenhetne – mondta Lendvai Ildikó, az MSZP parlamenti frakcióvezetője.

Munkacsoport alakul arra, hogy megvizsgálja, hogyan lehetne egyszerűsíteni, egységesíteni az ingatlanhoz kötődő adókat. Ez egy hosszabb munka lesz, amelybe bevonjuk az önkormányzatokat is – közölte a frakcióvezető. Lendvai Ildikó szerint egy ilyen összevont adó bevezetése legkorábban 2009-ben lehetséges. Hozzátette ugyanakkor: a frakció egyetért azzal, hogy 2008. január 1-től az eddig luxusadónak nevezett közteher értékhatára 100 millióról 50 millió forintra csökkenjen – írja az MTI.

Forrás: Napi Gazdaság


Kapcsolódó cikkek

2024. május 21.

NAV: éjfélkor jár le az szja-bevallási határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. május 21.

Szja: vármegye és BKK-bérlet térítése

A cég budapesti székhellyel rendelkezik, és a budapesti munkavállaló BKK bérlet helyett Pest vármegyei bérletet vásárol. Kérdés, hogy elszámolható-e adómentesen a vármegyebérlet a BKK bérlet helyett, illetve Budapest közigazgatási határán kívülről munkába járáshoz igénybe vett vármegyebérlet elszámolható-e számla nélkül adómentesen?