Iparűzési adó: mindenki máshogy látja

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. augusztus 15.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csak Budapesten több, akár tízmilliárdos nagyságrendű is lehet az az összeg, amelyet be nem fizetett iparűzési adó címén követelhet az önkormányzat az ingatlanfejlesztő cégektől – írja a Világgazdaság.

A cikk szerint az ingatlanfejlesztők egy jogszabály másfajta értelmezése miatt másként számolták ki az iparűzési adó alapját, mint ahogy azt az önkormányzat adóügyi osztálya szerint kellene.

Az ingatlanfejlesztők szerint az adóalapból levonható az építkezéssel kapcsolatban az alvállalkozóknak kifizetett kiadások, ám az önkormányzat és a pénzügyi tárca ezt máshogy látja – olvasható az újság mai számában.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek:


Az iszlám adózás – zakát és szadaka (3.1. rész)
2021. március 5.

A Korán elveinek megfelelő adózás az önkéntes teljesítésen alapul. Alapvetően a vagyon után kell adózni, így a szociális helyzettől függ annak összege, a szegény embernek nincs adókötelezettsége. Az iszlám állam másfajta adót is bevezethet, ha az állami működéshez erre szükség van, vagy rendkívüli helyzet ezt indokolja.

A BKIK adóvégrehajtási moratóriumot kér a legkiszolgáltatottabbaknak
2021. március 3.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) azt javasolja, hogy az önhibájukon kívül nehéz helyzetben lévő vállalkozások körében központilag függesszék fel a Főpolgármesteri Hivatal és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által indított hatósági beszedési megbízások kiadását.