Iparűzési adó: mindenki máshogy látja


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csak Budapesten több, akár tízmilliárdos nagyságrendű is lehet az az összeg, amelyet be nem fizetett iparűzési adó címén követelhet az önkormányzat az ingatlanfejlesztő cégektől – írja a Világgazdaság.

A cikk szerint az ingatlanfejlesztők egy jogszabály másfajta értelmezése miatt másként számolták ki az iparűzési adó alapját, mint ahogy azt az önkormányzat adóügyi osztálya szerint kellene.

Az ingatlanfejlesztők szerint az adóalapból levonható az építkezéssel kapcsolatban az alvállalkozóknak kifizetett kiadások, ám az önkormányzat és a pénzügyi tárca ezt máshogy látja – olvasható az újság mai számában.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.