Januártól pénzbüntetést kaphatnak az orvosok


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A napokban kapták meg az egészségbiztosítótól az orvosok a gyógyszerfelírási szokásukat elemző kimutatást, s rengetegen szembesültek azzal, hogy januártól pénzbüntetésre számíthatnak, mert túl sok, illetve túl drága medicinát írtak fel betegeiknek – olvasható a pénteki Magyar Nemzetben.

A kimutatás tartalmazza az adott doktor által rendelt és a betegek által kiváltott medicinák mennyiségét, a kifizetett tb-támogatás összegét, az országos átlagot, valamint az attól való eltérést. Az idén még csak tájékoztató jellegűek a táblázatok, januártól viszont – 2007. utolsó negyedévében kiállított és kiváltott vények alapján – pénzbüntetésre számíthat az az orvos, amelyik túllépi az országos átlagot – tudta meg a lap az egészségbiztosító sajtóosztályán.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2023. február 3.

IFRS és a nyereségadók

A pénzügyi kimutatásait az IFRS előírásai alapján összeállító társaságoknak az IAS 12 standard előírásait kell alkalmazni valamennyi nyereség jellegű adó esetében. Az adóhatásokkal szembeni tárgyidőszaki és jövőbeni elszámolásra az IFRS a magyar szabályoktól eltérő, speciális szabályokat alkalmaz függetlenül attól, hogy külföldi, vagy belföldi adókról van szó! Az RSM Hungary szakértőjének cikke.