Januártól pénzbüntetést kaphatnak az orvosok


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A napokban kapták meg az egészségbiztosítótól az orvosok a gyógyszerfelírási szokásukat elemző kimutatást, s rengetegen szembesültek azzal, hogy januártól pénzbüntetésre számíthatnak, mert túl sok, illetve túl drága medicinát írtak fel betegeiknek – olvasható a pénteki Magyar Nemzetben.

A kimutatás tartalmazza az adott doktor által rendelt és a betegek által kiváltott medicinák mennyiségét, a kifizetett tb-támogatás összegét, az országos átlagot, valamint az attól való eltérést. Az idén még csak tájékoztató jellegűek a táblázatok, januártól viszont – 2007. utolsó negyedévében kiállított és kiváltott vények alapján – pénzbüntetésre számíthat az az orvos, amelyik túllépi az országos átlagot – tudta meg a lap az egészségbiztosító sajtóosztályán.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. július 1.

800 éves az Aranybulla – Püspökök, várispánok (7. rész)

II. András király nem egységes szabályozásként adta ki az Aranybullát, az gyakran csak kiegészítette egyéb intézkedéseit, döntéseit. Ez azt is jelenti, hogy nem kis jelentősége van annak is, hogy mit nem tartalmazott a kiváltságlevél. Ez nem kis mértékben jelenti a végrehajtott adóreformot is. Az adóintézkedések egy része csak utalásszerűen tartalmaz hátrányos intézkedéseket az egyház és a várispánok kárára.

2022. június 30.

Nem titkolózhatnak sokáig a multik az adóparadicsomokról

Az EU végül kihirdette azon irányelvet, amely alapján a 750 millió eurónál nagyobb éves árbevétellel rendelkező multinacionális cégcsoportok számára adatszolgáltatást írnak elő – derül ki a Niveus közleményéből.