Jogsértő a szakképzési hozzájárulás?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Uniós jogba ütközik a szakképzési hozzájárulás magyar számítása az EU-bíróság szerint.

A szakképzési hozzájárulás kiszámításának magyarországi módja korlátozza a letelepedés európai uniós jogban garantált szabadságát – vélte csütörtökön kiadott állásfoglalásában az Európai Bíróság főtanácsadója.

Az új típusú ügyekben hagyományosan az ítélethirdetés előtt készített indítvány szerint ugyanis a külföldi telephelyet létrehozni kívánó vállalkozásnak olyan hozzájárulást kell Magyarországon fizetnie, amely részben a fogadó tagállamban lévő munkaerejének bérköltségén alapul.

A főtanácsnok véleménye nem köti a bíróságot, de a végső ítélet az esetek nagy százalékában egybeesik azzal.

Forrás: Figyelőnet


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik – mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2023. szeptember 25.

A Booking-botrány mélyére ás a Gazdasági Versenyhivatal

Még korántsem került pont a Booking-ügy végére. A Gazdasági Versenyhivatal augusztus 24-én indította el gyorsított ágazati vizsgálatát az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán. A vizsgálati jelentéstervezet elkészítésének eredeti határideje 2023. szeptember 24-én járt volna le, de a hatóság ezt egy hónappal meghosszabbította, mivel a piaci folyamatok teljes feltárásához és értékeléséhez további időre van szükség.