Jövőre még nem jön a komplex adócsomag


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A versenyképességi kerekasztal által megfogalmazott komplex adócsomag nem évekig, hanem jövőre nem lép még hatályba, az adóbevallásokkal kapcsolatos egyszerűsítési javaslatokat pedig még nem nyújtották be az Országgyűlésnek, a Pénzügyminisztérium csupán erre készül – közölte a tárca szóvivője, Pichler Ferenc kedden az MTI-vel.

A szóvivő azzal kapcsolatban hívta fel erre a figyelmet, hogy a Népszava keddi számában a Veres János pénzügyminiszterrel készült egész oldalas interjút a címoldalán összefoglalva a lap azt írta: ˝a versenyképességi kerekasztal által megfogalmazott komplex adócsomag egyelőre még évekig nem lép hatályba. Jóllehet már benyújtottak a parlamentnek néhány egyszerűsítési javaslatot az adóbevallásokkal kapcsolatban˝.

A pénzügyi tárca vezetője a lapnak nyilatkozva – mint az a lap belső oldalán olvasható – azt mondta: ˝A kerekasztal által megfogalmazott komplex adócsomag nem 2008., hanem 2009. január 1-jétől léphet hatályba. Összhangban viszont a kerekasztal résztvevőinek szándékával, a parlament előtt kezdeményezünk néhány egyszerűsítést az adóbevallásokkal kapcsolatban.˝

Forrás: FigyelőNetKapcsolódó cikkek

2022. december 9.

Niveus: Továbbra is döbbenetes a magyar áfafegyelem

December 8-án hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság az áfarésről* szóló legújabb jelentését, ami 2020-ig dolgozza fel az adatokat. Figyelemreméltó, hogy míg a tavalyi jelentésben a 2020-as becslés még 6,1%-os áfarést prognosztizált Magyarország esetén, a végső érték még ennél is egy nagyságrenddel jobb, 5,1% lett. Ezzel az EU tagállamok közül Magyarország érte el a legjobb eredményt az áfacsalással szembeni küzdelemben – derül ki a Niveus Consulting Group elemzéséből.

2022. december 9.

Brutálisan megemelték a telekadót Pilisjászfalun

A válság miatt Pilisjászfalu is a telek- és építményadó emelésére kényszerült a napokban; főként a telekadó emelése érinti súlyosan a falu lakosságának egy részét, esetükben sokszorosára, több százezer forintra ugorhat az éves kifizetendő összeg – adta hírül a Telex.