Jövőre még nem jön a komplex adócsomag


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A versenyképességi kerekasztal által megfogalmazott komplex adócsomag nem évekig, hanem jövőre nem lép még hatályba, az adóbevallásokkal kapcsolatos egyszerűsítési javaslatokat pedig még nem nyújtották be az Országgyűlésnek, a Pénzügyminisztérium csupán erre készül – közölte a tárca szóvivője, Pichler Ferenc kedden az MTI-vel.

A szóvivő azzal kapcsolatban hívta fel erre a figyelmet, hogy a Népszava keddi számában a Veres János pénzügyminiszterrel készült egész oldalas interjút a címoldalán összefoglalva a lap azt írta: ˝a versenyképességi kerekasztal által megfogalmazott komplex adócsomag egyelőre még évekig nem lép hatályba. Jóllehet már benyújtottak a parlamentnek néhány egyszerűsítési javaslatot az adóbevallásokkal kapcsolatban˝.

A pénzügyi tárca vezetője a lapnak nyilatkozva – mint az a lap belső oldalán olvasható – azt mondta: ˝A kerekasztal által megfogalmazott komplex adócsomag nem 2008., hanem 2009. január 1-jétől léphet hatályba. Összhangban viszont a kerekasztal résztvevőinek szándékával, a parlament előtt kezdeményezünk néhány egyszerűsítést az adóbevallásokkal kapcsolatban.˝

Forrás: FigyelőNetKapcsolódó cikkek

2022. június 27.

A magyar áfa-bevallás sajátosságai (3. rész)

A magyar áfabevallás progresszívnek tekinthető abból a szempontból, hogy az adóalanyoknak lehetőségük van kezdeményezni a bevallásuk alapján képződött követelésük faktorálását.