Kamerás üregvizsgáló találta meg az adózatlan cigarettát


Csaknem 1500 doboz adózatlan, magyar zárjegy nélküli cigarettát találtak a pénzügyőrök egy bolgár rendszámú furgonban Ácsnál, az M1-es autópálya Komárom-Esztergom vármegyei szakaszán – közölte a NAV.

Azt írták, az ablakokkal, ajtókkal és stukkókkal megpakolt bolgár furgon 1490 doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát rejtett.

A Franciaországba tartó autóst az ácsi pihenőhelyen ellenőrizték, az egyenruhások a zsúfolt raktér és az oldalfalak tompa hangja miatt kezdtek gyanakodni.

A jármű belső burkolatának meglazítása után a gyanú beigazolódott: a kamerás üregvizsgáló hamar fényt derített az eltitkolt szállítmányra – írták.

Az autót vezető férfi azt mondta, hogy tudott a cigarettáról, amit unokatestvére rejtett el, azt a rokonaiknak akarták vinni.

A járőrök a 2,3 millió forint értékű adózatlan dohányterméket lefoglalták, az ügyben a jövedéki törvény megsértése és költségvetési csalás miatt indítottak eljárást.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. május 24.

Az Európai Tanács új szabályokról állapodott meg a forrásadó-eljárásokra vonatkozóan

A Tanács megállapodásra jutott a kettős adóztatás alóli mentességre irányuló gyorsabb és biztonságosabb eljárásokról, amelyek hozzá fognak járulni a határokon átnyúló befektetések fellendítéséhez és az adóvisszaélések elleni küzdelemhez. Az úgynevezett FASTER-kezdeményezés célja, hogy a forrásadó-eljárásokat biztonságosabbá és hatékonyabbá tegye az EU-ban a határokon átnyúlóan működő befektetők, a nemzeti adóhatóságok és a pénzügyi közvetítők, például a […]

2024. május 24.

Varga Mihály: a kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett

A kormány kitart az adócsökkentés politikája mellett, az elmúlt évtizedben a magyar gazdaság teljesítménye nőtt, miközben az adóelvonás mértéke csökkent – mondta a pénzügyminiszter a Magyarország tíz legnagyobb adózója elismerés átadó ünnepségén pénteken, Budapesten.

2024. május 24.

A közvetett adózás rendszere Egyiptomban (1. rész)

Egyiptom modern áfa-szabályozása 2016-ra datálható, ekkor lépett életbe az új áfa-törvény, amely felváltotta a korábbi termék-szolgáltatás jellegű adót. A törvény két jelentős módosításon esett át, először 2020-ban, majd 2022-ben.