Kaucsukba rejtették a csempészárut


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A NAV pénzügyőrei csempészcigarettára bukkantak egy tehervonat vagonjában Eperjeskén.


Egy 61 szerelvényből álló tehervonat érkezett Ukrajna felől Eperjeskére, amikor a szerelvény vasúti röntgennel történő átvilágításakor az egyik tehervagonnál gyanús csomagokat láttak a képernyőn a pénzügyőrök – írja közleményében a NAV. A pénzügyőrök alaposabban is átvizsgálták a vagont, amely eredetileg kaucsukot, a nyersgumi alapanyagát szállította. Miután kinyitották a vasúti kocsit, átkutatták a rakteret és 20 darab fekete nejlonba csomagolt dobozt találtak. A dobozokban összesen 10 ezer csomag különféle márkájú magyar adójegy nélküli cigarettát találtak.

Forrás: NAV

 

A pénzügyőrök a mintegy 7.5 millió forint értékű csempészett füstölnivalót lefoglalták, és költségvetési csalás miatt büntetőfeljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.