Ki fizeti vissza a vizitdíjat?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egészségügyi ellátó hálózaton belül kell megoldani a vizitdíj visszatérítését, a jegyző illetéktelen az ügyben – jelentette ki Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos a Magyar Televízió Nap-kelte című műsorában.

“A jegyző, az én álláspontom szerint, illetéktelen személy ebben a körben” – mondta Péterfalvi Attila, aki szerint semmi köze a jegyzőnek ahhoz, hogy valaki hányszor járt egy adott időszakban orvosnál.

A jelenlegi szabályozás szerint a 21. alkalomtól fizetett vizitdíj összege a helyi önkormányzatoktól visszaigényelhető. Az első húsz nyugtát a jegyzőnél kell bemutatni. Péterfalvi Attila, aki az ügyben beadvánnyal fordult az Alkotmánybírósághoz, elmondta: az egészségügyi állapotra vonatkozó következtetéseket lehet levonni már magából a nyugták számából, és a nyugtából az is kiderülhet, milyen szakrendelésen járt az illető.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.