Ki jár jól a kiterjesztett szja-kedvezménnyel?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A családi adókedvezmény kiterjesztése is szerepel a kormány szerdai ülésének napirendjén. A Portfolio.hu szerint a lépéssel a sokgyerekesek és a részmunkaidőben dolgozók járnak jól.


Mint arról az Adó Online is beszámolt, a KDNP a nyugdíjjárulék terhére biztosítaná a családi adókedvezményt azok számára, akik keveset keresnek a nekik járó kedvezmény egészének igénybevételéhez. Semjén Zsolt KDNP-elnök korábban azt közölte, hogy az intézkedésnek „komoly költségvetési vonzata” van; arról eddig nem volt szó, hogy a kieső bevételeket miből fedezné a kabinet.

A Portfolio.hu kiszámolta az intézkedés hatásait. Kalkulációjuk szerint leginkább a három vagy több gyermeket nevelőknek adna jelentékeny segítséget a lépés, rajtuk kívül a részmunkaidőben dolgozók örülhetnének.

A lap számításait itt találja.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.