Ki jár jól a kiterjesztett szja-kedvezménnyel?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A családi adókedvezmény kiterjesztése is szerepel a kormány szerdai ülésének napirendjén. A Portfolio.hu szerint a lépéssel a sokgyerekesek és a részmunkaidőben dolgozók járnak jól.


Mint arról az Adó Online is beszámolt, a KDNP a nyugdíjjárulék terhére biztosítaná a családi adókedvezményt azok számára, akik keveset keresnek a nekik járó kedvezmény egészének igénybevételéhez. Semjén Zsolt KDNP-elnök korábban azt közölte, hogy az intézkedésnek „komoly költségvetési vonzata” van; arról eddig nem volt szó, hogy a kieső bevételeket miből fedezné a kabinet.

A Portfolio.hu kiszámolta az intézkedés hatásait. Kalkulációjuk szerint leginkább a három vagy több gyermeket nevelőknek adna jelentékeny segítséget a lépés, rajtuk kívül a részmunkaidőben dolgozók örülhetnének.

A lap számításait itt találja.Kapcsolódó cikkek

2022. január 21.

Több mint 15 százalékkal nőtt tavaly az áfabevétel

Az államháztartás önkormányzatok nélkül számolt központi alrendszere 5101,5 milliárd forintos hiánnyal zárt tavaly. A költségvetés maradéktalanul biztosította a gazdaság újraindításához és a járvány elleni védekezéshez szükséges forrásokat – erősítette meg az előzetes adatokat pénteken kiadott részletes tájékoztatójában a Pénzügyminisztérium (PM).

2022. január 21.

Figyelem, csalók élnek vissza a NAV honlapjával

A NAV új honlapjára hasonlító, minden bizonnyal adathalászatra létrehozott “csaló portál” jelent meg az interneten – figyelmeztetett pénteki közleményében a hivatal.

2022. január 21.

Az e-kereskedelem áfa reformja – az IOSS rendszer és az SA (4. rész)

Az e-kereskedelmi áfacsomag a termékimport tekintetében is számos változást eredményezett. Többek között eltörölte a kisértékű importküldemények adómentességét és egyúttal egyszerűsített megoldásokat hozott az ilyen import küldemények utáni áfa megfizetésére. Továbbá, az import küldemények távértékesítése az egyetlen ügylettípus, ahol az egyablakos rendszer választása az áfakezelésre is kihat.