Érkezik az állami adószoftver


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Állami adózási szoftver teszi majd olcsóvá az adófizetést – írja a Magyar Nemzet.


A cégek, az egyéni vállalkozók ezentúl egyetlen pénzmozgással róhatják le közterheiket az egyszerűsített adóbefizetés részletszabályairól hamarosan megjelenő rendelet alapján – írja pénteki számában a Magyar Nemzet.

Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára azt mondta, az új módszerrel a vállalkozások akár havonta is jelentős összeget takaríthatnak meg, mert fél tucat helyett egy utalás banki díját kell majd megfizetniük.

A rendszer az ügyfélkapun keresztül lesz elérhető, az ügyfél tételesen megjelölheti majd, hogy mely adókat kívánja kifizetni. ezek után a rendszer fizetési megbízást készít, amit megküld a cég bankjának.

RODIN adózási-számviteli szakmai rendezvények

Az ügyfelek akkor élhetnek ezzel a lehetőséggel, ha pénzintézetük csatlakozott az elektronikus fizetési és elszámolási rendszerhez, szerződést kötöttek a kormányzati informatikai ügynökséggel – közölte a helyettes államtitkár.


Kapcsolódó cikkek

2024. február 23.

Energiahatékonysági beruházások adókedvezménye – még nem késő élni vele

Az energiahatékonysági beruházásokkal összefüggő adókedvezmények rendszere jelentősen átalakult tavaly év végén és ez nehéz helyzetbe hozza a cégeket. Egyúttal fontos hangsúlyozni, hogy a folyamatban lévő beruházások esetén még nem késő élni az adókedvezmény adta lehetőséggel – olvasható a Niveus Consulting Group közleméényében.

2024. február 23.

E-kereskedelem: a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (1. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel fogunk foglalkozni, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.