Érkezik az állami adószoftver


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Állami adózási szoftver teszi majd olcsóvá az adófizetést – írja a Magyar Nemzet.


A cégek, az egyéni vállalkozók ezentúl egyetlen pénzmozgással róhatják le közterheiket az egyszerűsített adóbefizetés részletszabályairól hamarosan megjelenő rendelet alapján – írja pénteki számában a Magyar Nemzet.

Pankucsi Zoltán, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyekért felelős helyettes államtitkára azt mondta, az új módszerrel a vállalkozások akár havonta is jelentős összeget takaríthatnak meg, mert fél tucat helyett egy utalás banki díját kell majd megfizetniük.

A rendszer az ügyfélkapun keresztül lesz elérhető, az ügyfél tételesen megjelölheti majd, hogy mely adókat kívánja kifizetni. ezek után a rendszer fizetési megbízást készít, amit megküld a cég bankjának.

RODIN adózási-számviteli szakmai rendezvények

Az ügyfelek akkor élhetnek ezzel a lehetőséggel, ha pénzintézetük csatlakozott az elektronikus fizetési és elszámolási rendszerhez, szerződést kötöttek a kormányzati informatikai ügynökséggel – közölte a helyettes államtitkár.Kapcsolódó cikkek

2022. május 16.

Milyen adózási határidők járnak le májusban?

Nem túlzás, hogy adószempontból ez az egyik legintenzívebb hónap az évben, így a magyarországi BDO adószakértői, Dr. Mucsi-Szabó Brigitta és Szollás Glória összegyűjtötték, milyen kötelezettségei vannak a hazai vállalkozásoknak május végéig.