Kikre figyel nyáron az adóhatóság?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az e-kereskedők, vendéglátósok és a taxisok is a NAV kiemelt figyelmére számíthatnak – s sokan mások is.


Az idei ellenőrzések során az egész országra kiterjedően vizsgálja majd az elektronikus kereskedelemben dolgozókat a NAV, de nem maradnak ki a szépészeti szolgáltatások, a vendéglátóhelyek és a taxisok sem, ahogy külön figyelmet kapnak a sporttevékenység, illetve a strandok területén működő szolgáltatók – adta hírül a Napi.hu.

Az akció ideje alatt az ellenőrök kiemelt figyelmet fordítanak a szezonális termékek forgalmazását végző adóalanyokra, az idegenvezetési szolgáltatókra, strandokra, időszakos vásárokra és egyéb nyári időszakhoz köthető események, nagy tömegeket vonzó fesztiválok ellenőrzésére.

A hatóság emberei többek közt azt vizsgálják, hogy a kereskedők, szolgáltatók bevételeikről adnak-e számlát vagy nyugtát, a vállalkozások bejelentik-e alkalmazottaikat, a kereskedők számot tudnak-e adni áruik eredetéről, illetve betartják-e a jövedéki termékek árusítására vonatkozó szabályokat, s különös figyelmet fordítanak az online pénztárgépek ellenőrzésére is 

Az Észak-alföldi Régió három térségében, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kiemelt figyelmet fordít az adóhatóság a magánorvosok ellenőrzésére is – olvasható a lapban.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

2024. június 20.

Mi történhet még idén a forinttal és a magyar kamattal?

A napokban látott forintgyengülés ellenére az euró jegyzése a 385 és 400 forint közötti sávban maradhat az idén. Legalábbis erre számít Németh Dávid, a K&H vezető elemzője alapesetben, azaz akkor, ha nem történik jelentős változás az év hátralévő hónapjaiban a világ- és a magyar gazdaságban. A szakember beszélt a magyar inflációról, a várható kamatpályáról és a szükséges kiigazításról, valamint az uniós kilátásokról is.