Kinevezték az APEH hét regionális vezetőjét


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az adóhatóság elnöke csütörtökön átadta a kinevezési okiratokat a jövő év január elejétől működő regionális igazgatóságok vezetőinek.

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) elnöke, Szikora János csütörtökön átadta a kinevezési okiratokat a jövő év január elejétől működő regionális igazgatóságok vezetőinek – közölte az adóhatóság. A régiók élére kinevezett igazgatók az APEH tájékoztatása szerint tapasztalt szakemberek, korábban megyei igazgatóként dolgoztak az adóhivatalban.

Az új regionális igazgatók:

  • Nagy László (észak-magyarországi régió),
  • Tamásné Czinege Csilla (dél-alföldi régió),
  • Mogyorósiné Gábor Hajnalka (észak-alföldi régió),
  • Kesjár János (dél-dunántúli régió),
  • Bocskay Vince (közép-dunántúli régió),
  • Umenhoffer Ferenc (nyugat-dunántúli régió),
  • Papp Albert (közép-magyarországi régió).

A regionális igazgatók három-három volt megyei igazgatóság munkáját irányítják, átlagosan 1.300-1.400 fős apparátusokkal dolgoznak.

A közép-magyarországi régióban ugyanakkor a fővárosi és pest-megyei igazgatóságok korábbi létszámának átvételével egy közel négy és félezer fős igazgatóság jön létre január elsejével.

Juhász István, az APEH elnökhelyettese korábban egy konferencián elmondta: az APEH területi igazgatóságainak száma jövőre 23-ról 7-re csökken.

A közép-magyarországi regionális igazgatóságon belül létrejön egy olyan szervezeti egység, amely az országos illetékességű ügyeket kezeli, s hozzá tartozik majd a 650 kiemelt adózó (2,2 milliárd forint adóvonzattal).

Ez az igazgatóság központosított ellenőrzést végezhet, kezdeményezhet, s magához vonhat ügyeket (például nemzetközi ügyek, kapcsolt vállalkozások, színlelt szerződések), egyes esetekben pedig kizárólagos illetékessége lesz.Kapcsolódó cikkek

2021. július 23.

Dőlnek az adók a büdzsébe

Az áfabevételek csaknem negyedükkel nőttek. A költségvetési deficit az éves előirányzat 74,5 százaléka volt félévkor.

2021. július 23.

A munkavállalók tizede nem kapott béren kívüli juttatást

A magyar munkavállalók 46 százaléka részesül rendszeresen béren kívüli juttatásban, egytizedük azonban az idén nem kapott cafeteriát munkáltatójától a pandémia és a gazdasági visszaesés miatt – derült ki a Magyar Utalvány Zrt. által készített online kutatásból.