Kisegítő adóellenőröket vett fel az APEH


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Szigeten és a Balaton környékén razziáztak az újoncok. Beváltak, ezért jövőre is tárt karokkal várja őket az adóhatóság.

Most először történt meg, hogy az APEH kisegítő adóellenőröket is alkalmazott, akik az adóhivatal kötelékébe tartozó revizorokkal együtt razziáztak augusztusban a Szigeten és a Balaton környékén [1].

A törvény által kínált lehetőséggel élve ebben a hónapban 29 rendőrtiszti főiskolást vett fel az állami adóhatóság kisegítő adóellenőrnek – tájékoztatta az Indexet Hajdu Miklósné, az APEH központi hivatalának ellenőrzési főosztályvezetője. Egy vizsgálatot mindig két revizorból álló egység végez, ezért az újoncokat egy tapasztalt kolléga mellé osztották be. Ők is ellenőrizték, hogy az árusok vajon mindig adnak-e nyugtát vagy számlát, a terméket legális úton szerezték-e be, illetve hogy az alkalmazottakat nem foglalkoztatják-e feketén. Az új arcoknak hasznát is vették, hiszen az árusok egy része már megismeri a régebb óta őket ellenőrző apehes dolgozókat.

Alapvetően két tényező magyarázza a kisegítő adóellenőrök segítségének igénybevételét. A határozott idejű szerződés alapján a ˝rendes˝ adóhatósági alkalmazottakhoz hasonlóan ők is a köztisztviselői bértábla szerint kapják járandóságukat, de főiskolások lévén mégis olcsóbbak, hiszen a díjazást tekintve a bértábla alján helyezkednek el.

Forrás: IndexKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.