Kíváncsi a dél-budapesti NAV a székhelyszolgáltatók címeire bejelentkezett adózókra


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új hírekkel, figyelmeztetésekkel szolgál a NAV adótraffipax oldala.

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. júniusától ellenőrzik a régió székhelyszolgáltatóinak címeire bejelentkezett adózókat és azokat a vállalkozásokat, amik székhelyüket az ország más területéről helyezték át – olvasható a NAV weboldalán.

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. június 7. és 18. között a pékségeket és a pékáruüzleteket ellenőrzik. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2021. június 7. és 11. között az alábbiak szerint tervez helyszíni ellenőrzéseket:

  • június 7. (hétfő)                          Pásztói járás,

  • június 8. (kedd)                           Salgótarjáni járás,

  • június 9. (szerda)                         Bátonyterenyei járás,

  • június 10. (csütörtök)                  Balassagyarmati járás,

  • június 11. (péntek)                      Szécsényi járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják az éttermekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

További, az ország más területein felbukkanó adóellenőrökről szóló figyelmeztetések is elolvashatók a NAV adótraffipax oldalán. Természetesen a közzétett adatoktól eltérő helyeken és ágazatokban máshol is lehetnek ellenőrzések.


Kapcsolódó cikkek