Konferencia a hamisítás ellen


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Szellemi tulajdonjogok védelméről szóló nemzetközi konferencia kezdődött kedden Budapesten a hamisítás elleni hatóságok részvételével – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).


A kétnapos rendezvényt az Europol a NAV-val, a Nemzetközi Hamisítás Elleni Koalícióval (International AntiCounterfeiting Coalition – IACC) és az Underwriters Laboratories-zal (UL) közösen szervezi. Az eseményen több mint 40 ország bűnüldöző hatóságainak, jogtulajdonosainak, iparági szervezeteinek és egyetemeinek csaknem 400 képviselője osztja meg a tapasztalatait és a jó gyakorlatokat – írták. 

A NAV hangsúlyozta, hogy a szellemi tulajdon elleni bűncselekmények veszélyeztetik a környezetet, az EU polgárainak egészségét és biztonságát, emellett a vállalkozások bevételének csökkentésével és a kereskedelem hátráltatásával munkahelyek megszűnését okozhatják. Fontosnak nevezték a fogyasztók védelme mellett az érintett bűnözői hálózatok azonosítását, hiszen – mint írták – a hamisításból származó bevételek a szervezett bűnözés más formáit, többek között a kábítószer- és emberkereskedelmet finanszírozhatják. 

[htmlbox felteteles_adomegallapitas]

 

A közlemény szerint az Europol igazgatója, Catherine De Bolle határokon átívelő válaszok kidolgozására is lehetőséget lát a rendezvényen. A hatóságok nemzetközi együttműködését szorgalmazta a NAV bűnügyi főigazgatója is. Vankó László szerint világszerte figyelni kell a kiberbűnözés új jelenségeire, az új technológiák és a közösségi média hatásaira. Bob Barchiesi, az IACC elnöke az érintettek közös fellépését szorgalmazva kijelentette, hogy a résztvevők nélkülözhetetlen eszközökhöz juthatnak a konferencián a bűncselekmények elleni küzdelemhez.

(MTI)Kapcsolódó cikkek

2021. december 1.

Varga Mihály: Magyarország történetének legnagyobb adócsökkentése jön

Szerdán kezdődik a Parlamentben a 750 milliárd forintos adócsökkentési törvényjavaslat vitája, ha elfogadják a javaslatot Magyarország történetének legnagyobb adócsökkentését hajthatja végre a kormány 2022-ben – mondta a pénzügyminiszter a Facebookon megosztott videójában.

2021. december 1.

Ezek a legfontosabb tudnivalók az online számla adatszolgáltatásról

Szakmai videósorozatunk mostani részében dr. Kovács Ferenc okleveles adószakértő, az Adó szaklap főszerkesztője az online számla adatszolgáltatásról beszél; szó esik az érintettek köréről, a kivételekről, a bejelentés lehetőségeiről, és a használt online felületről is.

2021. november 30.

EUB döntés – 1:0 az áfalevonási jog javára

Az Európai Unió Bírósága újra rámutatott arra, hogy a NAV adólevonási jog megtagadásával kapcsolatos gyakorlata a közösségi jogba ütközik – írja az RSM Blog.