Látványpékségeket zárt be a NAV


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Egy nap alatt, az ellenőrzött húsz észak-magyarországi látványpékségből hármat azonnal bezártak az élelmiszerbiztonsági szakemberek a NAV-val közös ellenőrzésük során – tájékoztatott a NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatóságának médiareferense.


Körtvélyesi Zsuzsanna elmondta, hogy az ellenőrzéssorozatot a NAV a megyei kormányhivatalok élelmiszerlánc-biztonsági szerveinek munkatársaival közösen végezte, mivel a hatóságok tapasztalatai szerint ezek a vállalkozások mind adózási, mind élelmiszerhigiéniai szempontból kockázatosnak minősülnek.

Az élelmiszerlánc-biztonsági szakemberek hat pékségben találtak hiányosságot, amelyek közül három üzem működését azonnal felfüggesztették az élelmiszer-előállításra és az élelmiszer-higiéniára vonatkozó előírások megsértése miatt – közölte Körtvélyesi Zsuzsanna.

Mérlegképes Kreditkártya

Szerezze meg Ön is kötelező kreditpontjait Kiadónk minőségi képzésein! További részletekért kattintson ide!

Rodin mérlegképes kreditpontos rendezvények – további részletek itt.

A Complex Kiadó kreditpontot érő kiadványai

A nyugtaadást, az alkalmazottak bejelentését, illetve a sütőipari alapanyagok eredetét célzó vizsgálatok 40 százalékánál állapítottak meg hiányosságot. Ezek miatt több milliós nagyságrendű mulasztási bírság szabható ki.
A nyugtaadás ismételt elmulasztása és be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása okán több esetben 12 napos üzletbezárást is alkalmaz a NAV.

A hátralékot felhalmozó vállalkozásoknál három helyszínen mintegy 18 millió forint értékben sütőipari berendezéseket és gépeket, továbbá alapanyagokat és késztermékeket foglaltak le. Romlandó árukat is lefoglaltak, ezek azonnali értékesítésével 160 ezer forint folyt be a költségvetés számlájára – tette hozzá.

(Forrás: MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. március 1.

A vélelmezett értékesítőkre vonatkozó szabályok alkalmazása – forgatókönyvek (2. rész)

A vélelmezett értékesítők minősége szinte kimeríthetetlen tárházát jelenti a témával foglalkozó cikkeknek. A következőkben olyan konkrét forgatókönyvekkel foglalkozunk, amelyek a vélelmezett értékesítőkre vonatkozó rendelkezések alkalmazásáról szólnak. Ezek a forgatókönyvek sematikusan mutatják be, hogy a vélelmezett értékesítővé váló elektronikus felületekre az áfa, és adott esetben a vám tekintetében milyen feladatok hárulnak.

2024. február 29.

Adóamnesztia a részesedés korábbi megszerzése bejelentésének pótlására

A 2024-es adótörvény módosításai egy egyszeri amnesztiát biztosítanak társaságok számára, lehetővé téve a korábban be nem jelentett részesedések utólagos bejelentését és az ezzel járó társasági adófizetési kötelezettség alóli mentesülést 2024. május 31-ig. A rendelkezés részleteit dr. Szarvák Jenő, a HÍD Consulting adó üzletágának vezetője foglalja össze.