Letartóztatások kétmilliárdos adócsalás miatt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Öt embert előzetes letartóztatásba helyeztek, további héttel szemben más, a személyes szabadságot korlátozó intézkedésről döntött a bíróság szombaton egy 1 milliárd 950 millió forint értékű adócsalás ügyében – közölte a vám és pénzügyőrség szóvivője.

Sipos Jenő a távirati irodát tájékoztatva elmondta, hogy a vám- és pénzügyőrség nyomozó szolgálata különösen nagy értékre, bűnszövetkezetben elkövetett adócsalás megalapozott gyanújával folytatott egy ideje nyomozást 12 magyar állampolgár ellen. Ennek eredményeként tett az ügyészség szombaton javaslatot a személyi szabadságot korlátozó intézkedésekre. A javaslatot elfogadva a bíróság életbe léptette ezeket.

A VPOP szóvivője kiemelte, hogy az elkövetési érték különösen magas, az eddigi nyomozati eredmények alapján megállapíthatóan megközelíti a kétmilliárd forintot. Az ügyben tovább folyik a nyomozás.

A további fejleményekről, az ügy mibenlétéről Sipos Jenő hétfőre ígért részletes tájékoztatást.

Forrás: FigyelőNet


Kapcsolódó cikkek

2024. július 19.

Orbán Trump ígérete nyomán adómentessé tenné a borravalót

Orbán Viktor miniszterelnök figyelemre méltónak tartja Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt javaslatát a borravaló adómentességéről, és Magyarországon sem látja annak szükségét, hogy a borravalót adóztassák.

2024. július 17.

Szponzori támogatások a sportban – társasági adó szemmel

2024 nyarán több olyan rangos sportesemény is megrendezésre kerül, amely nemcsak a sportközvetítések nézőit hozza lázba, hanem az esetleges támogatók, szponzorok számára is érdeklődésre tarthat számot. A jelentős marketingérték, amelyet ezek a rendezvények magukban hordoznak, azzal jár, hogy a gazdasági élet szereplői előszeretettel támogatják az adott sportág keretein belül működő sportszervezeteket, illetve sportköztestületet. Mindez természetesen adóvonzattal is jár – ennek kérdéskörét járjuk körül a társasági adó tekintetében.