Letartóztatások kétmilliárdos adócsalás miatt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Öt embert előzetes letartóztatásba helyeztek, további héttel szemben más, a személyes szabadságot korlátozó intézkedésről döntött a bíróság szombaton egy 1 milliárd 950 millió forint értékű adócsalás ügyében – közölte a vám és pénzügyőrség szóvivője.

Sipos Jenő a távirati irodát tájékoztatva elmondta, hogy a vám- és pénzügyőrség nyomozó szolgálata különösen nagy értékre, bűnszövetkezetben elkövetett adócsalás megalapozott gyanújával folytatott egy ideje nyomozást 12 magyar állampolgár ellen. Ennek eredményeként tett az ügyészség szombaton javaslatot a személyi szabadságot korlátozó intézkedésekre. A javaslatot elfogadva a bíróság életbe léptette ezeket.

A VPOP szóvivője kiemelte, hogy az elkövetési érték különösen magas, az eddigi nyomozati eredmények alapján megállapíthatóan megközelíti a kétmilliárd forintot. Az ügyben tovább folyik a nyomozás.

A további fejleményekről, az ügy mibenlétéről Sipos Jenő hétfőre ígért részletes tájékoztatást.

Forrás: FigyelőNetKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.