Letartóztatások kétmilliárdos adócsalás miatt


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Öt embert előzetes letartóztatásba helyeztek, további héttel szemben más, a személyes szabadságot korlátozó intézkedésről döntött a bíróság szombaton egy 1 milliárd 950 millió forint értékű adócsalás ügyében – közölte a vám és pénzügyőrség szóvivője.

Sipos Jenő a távirati irodát tájékoztatva elmondta, hogy a vám- és pénzügyőrség nyomozó szolgálata különösen nagy értékre, bűnszövetkezetben elkövetett adócsalás megalapozott gyanújával folytatott egy ideje nyomozást 12 magyar állampolgár ellen. Ennek eredményeként tett az ügyészség szombaton javaslatot a személyi szabadságot korlátozó intézkedésekre. A javaslatot elfogadva a bíróság életbe léptette ezeket.

A VPOP szóvivője kiemelte, hogy az elkövetési érték különösen magas, az eddigi nyomozati eredmények alapján megállapíthatóan megközelíti a kétmilliárd forintot. Az ügyben tovább folyik a nyomozás.

A további fejleményekről, az ügy mibenlétéről Sipos Jenő hétfőre ígért részletes tájékoztatást.

Forrás: FigyelőNet


Kapcsolódó cikkek

2024. február 20.

Még egy hónapig kérhető az szja-bevallási tervezetek postázása

Még egy hónapig, március 18-áig lehet kérni az szja-bevallási tervezet postázását az adóazonosító jel és születési dátum megadásával többféle módon is, március 15-étől pedig mindenki megnézheti online az szja-bevallási tervezetét, legegyszerűbben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ügyfélportálján, vagy az eSZJA-oldalán – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn közleményében.

2024. február 20.

Az egykori katás ügyfelek nagy része más adónemben működteti vállalkozását

A vállalkozások száma 2022 óta nagyjából százezerrel 724 ezerre nőtt a Számlázz.hu-nál, azonban a katások a korábbinál jóval kisebb mértékben képviseltetik magukat. Míg 2022-ben 261 ezer vállalkozó mondta magát katásnak, jelen pillanatban 40 ezren vannak azok, akikről biztosan lehet tudni, hogy ezt az adónemet választották. A többi ügyfél sem tűnt el, csak jellemzően más adónemet választott. Lassan, de növekedik az új katások köre is: az utóbbi egy évben (2023 február és 2024 februárja között) ötezerrel ismét nőtt a számuk.