Ma szavaznak az elvárt adóról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Országgyűlés várhatóan ma dönt az elvárt adóra vonatkozó és az Alkotmánybíróság által megsemmisített törvényi szabályozás visszamenőleges hatályon kívül helyezéséről.

Az Alkotmánybíróság (Ab) február 27-i határozatával, a határozat kihirdetésének napjától semmisítette meg az elvárt adót. Az Ab szerint az elvárt adó ténylegesen meg nem szerzett jövedelem után ír elő adófizetési kötelezettséget. Veres János pénzügyminiszter szerdán jelentette be, a kormány kezdeményezi az Országgyűlésnél, hogy 2007. január 1-jei dátummal helyezze hatályon kívül az elvárt adóval összefüggő szabályozást. Zárószavazás lesz a pályakezdőket foglalkoztatóknak járulékkedvezményt biztosító Start-program kibővítéséről a kisgyermeküket nevelő szülőkre és az ötvenedik életévüket betöltöttekre, illetve az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezőkre.

Ötpárti kezdeményezésre az Országgyűlés dönt arról, hogy március 23- a magyar-lengyel barátság napjává.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.

2022. december 2.

Orbán: a globális minimumadó munkahelygyilkos adóemelés

A globális minimumadó “munkahelygyilkos adóemelés”, ezért a kormány nem járul hozzá, hogy Magyarországon bevezessék – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.