Már a lopott autó után is adót kell fizetni?!


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Angliában több millió autósnak magasabb biztosítási díjat kell majd fizetnie, mivel a kormány felemelte a lopott, illetve a lerobbant autók elszállítása után fizetendő adó mértékét 105-ről 150 fontra.

Ezen felül ráadásul még 20 fontos napidíjat is elkérhet a tulajdonosoktól a rendőrség a gépkocsik tárolásáért. Még a javaslatot tévő Home Office is beismerte, hogy ez végső soron a biztosítási díjak emelkedéséhez fog vezetni.

Eddig is léteztek egyébként fix díjak, melyeket az elszállításért, illetve a tárolásért cserébe kellett fizetni, azonban szükségessé vált ezek emelése. A rendőrség a gépjárművek tárolását magántársaságokba ugyan kiszervezte, de ezek egyre magasabb pénzösszeget kérnek a szolgáltatásért cserébe.

Az emelésnek természetesen egyáltalán nem örülnek az autósok, példaként felhozták egy esetet is. Ha valaki épp kéthetes nyaralásából tér haza, annak nem csupán azzal kell szembesülnie, hogy ellopták a kocsiját, hanem ezért még fizetnie is kell.

Ráadásul a biztosítási díjtételek emelése oda vezethet, hogy kevesebben kötnek majd biztosítást, amely veszélyt jelenthet bárkire, aki megsérül valamilyen baleset során.

Forrás: PénzcentrumKapcsolódó cikkek

2022. június 27.

A magyar áfa-bevallás sajátosságai (3. rész)

A magyar áfabevallás progresszívnek tekinthető abból a szempontból, hogy az adóalanyoknak lehetőségük van kezdeményezni a bevallásuk alapján képződött követelésük faktorálását.