Már az APEH sem számol a 98-assal


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az APEH közzétette az adózók által elszámolható júliusi üzemanyagárakat. A 98-as oktánszámú benzin bizonylat nélkül elszámolható árát július 1-jétől nem teszi közzé az adóhatóság.

Az adóhatóság közleménye szerint a 95-ös ólmozatlan motorbenzin literenként 287 forinttal, a gázolaj 260 forinttal, a keverék 310 forinttal, az autógáz pedig 162 forinttal számolható el július 1-je és július 31-e között. Ha a magánszemély az üzemanyagot a felsorolt árak szerint számolja el, nem szükséges róla számlát beszereznie.

A 98-as oktánszámú benzin bizonylat nélkül elszámolható árát július 1-jétől nem teszi közzé az adóhatóság, mert nincs mód az szja törvényben megjelölt üzemanyagár megállapítására vonatkozó rendelkezések alkalmazására a forgalomból történő folyamatos kivonás miatt.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. december 2.

Nemzetközi számlagyár vezetője ellen emeltek vádat

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy az Egyesült Államokban elfogott férfi és 43 társa ellen, akiket azzal gyanúsítanak, hogy fiktív számlákkal 4,7 milliárd forint forgalmi adót csaltak el – közölte a főügyészség helyettes sajtószóvivője.