Már az APEH sem számol a 98-assal


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az APEH közzétette az adózók által elszámolható júliusi üzemanyagárakat. A 98-as oktánszámú benzin bizonylat nélkül elszámolható árát július 1-jétől nem teszi közzé az adóhatóság.

Az adóhatóság közleménye szerint a 95-ös ólmozatlan motorbenzin literenként 287 forinttal, a gázolaj 260 forinttal, a keverék 310 forinttal, az autógáz pedig 162 forinttal számolható el július 1-je és július 31-e között. Ha a magánszemély az üzemanyagot a felsorolt árak szerint számolja el, nem szükséges róla számlát beszereznie.

A 98-as oktánszámú benzin bizonylat nélkül elszámolható árát július 1-jétől nem teszi közzé az adóhatóság, mert nincs mód az szja törvényben megjelölt üzemanyagár megállapítására vonatkozó rendelkezések alkalmazására a forgalomból történő folyamatos kivonás miatt.

Forrás: PrivátBankárKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.