Már az APEH sem számol a 98-assal


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az APEH közzétette az adózók által elszámolható júliusi üzemanyagárakat. A 98-as oktánszámú benzin bizonylat nélkül elszámolható árát július 1-jétől nem teszi közzé az adóhatóság.

Az adóhatóság közleménye szerint a 95-ös ólmozatlan motorbenzin literenként 287 forinttal, a gázolaj 260 forinttal, a keverék 310 forinttal, az autógáz pedig 162 forinttal számolható el július 1-je és július 31-e között. Ha a magánszemély az üzemanyagot a felsorolt árak szerint számolja el, nem szükséges róla számlát beszereznie.

A 98-as oktánszámú benzin bizonylat nélkül elszámolható árát július 1-jétől nem teszi közzé az adóhatóság, mert nincs mód az szja törvényben megjelölt üzemanyagár megállapítására vonatkozó rendelkezések alkalmazására a forgalomból történő folyamatos kivonás miatt.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek

2024. április 18.

A személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát felajánlók milliárdokról dönthetnek

Legtöbben személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékát gyermekek gyógyítására és állatmenhelyekre szánják, a támogatott szervezeteknek óriási segítséget jelentenek az adóforintok, a felajánlók évről évre milliárdok sorsáról dönthetnek – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az közleményben.

2024. április 18.

A közhatalmi tevékenység és az áfa

Az általános forgalmi adó elveit és rendszerét vizsgálva, mindig meg kell állapítani, hogy az ügyletben résztvevő felek adóalanynak minősülnek-e, illetve tevékenységük gazdasági tevékenységnek minősül-e, ugyanis, csak ebben az esetben merülhet fel áfafizetési kötelezettség.

2024. április 18.

Kapcsolt vállalkozások közötti ingyenes juttatások a társasági adóban

Az ellenérték nélkül adott támogatások, juttatások, térítés nélkül átadott (pénz)eszközök vonatkozásában a Tao-törvény különbséget tesz atekintetben, hogy az ingyenes átadás adománynak minősül-e, és ha nem, a támogató oldaláról vállalkozási tevékenység érdekében felmerült költségnek tekinthető-e. Elmerülünk a részletekben.