Már nem ég az adóhivatal – sérülés nélkül úszták meg az épületben lévők


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Eloltották azt a tüzet, ami a főváros III. kerületében a Királyok útján, az APEH oktatási központjában gyulladt ki.

Ezt közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője kedden az MTI-vel, hozzátéve: már csak az utómunkálatok folynak a helyszínen.

A tűzoltóság délután nem sokkal négy óra után kilenc vízsugárral és egy vízágyúsugárral kezdte meg az oltást a mintegy ezer négyzetméteres területen. A helyszínre mintegy hatvan tűzoltó vonult ki.

Az épületben égő lángokat eloltották, s a tűzoltók már csak az utómunkálatokon dolgoznak a helyszínen – mondta Molnár Péter.

A tűz a szaunában keletkezett – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a balesetet valószínűleg elektromos rövidzárlat okozta.

Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy mintegy száz vidéki, illetve budapesti munkatárs bentlakásos oktatása folyt a központban, ahol a tűz keletkezett. Az oktatás szünetel, a munkatársakat hazaküldik – tette hozzá.

Mint mondta, személyi sérülés nem történt. A tűz martalékává vált viszont az oktatási központ konyhája, a szauna, illetve az uszoda teteje is.

A szóvivő szerint a kár több millió forintot tesz ki. A tűz vélhetően a szauna helyiségben keletkezett – tette hozzá.

“”Semmilyen adatbázisa nem sérült meg az APEH-nak a tűzben, mivel a központban nem tároltak ilyen jellegű iratokat”” – hangsúlyozta Bakonyi Ágnes.

Forrás: HírszerzőKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.