Már nem ég az adóhivatal – sérülés nélkül úszták meg az épületben lévők


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Eloltották azt a tüzet, ami a főváros III. kerületében a Királyok útján, az APEH oktatási központjában gyulladt ki.

Ezt közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője kedden az MTI-vel, hozzátéve: már csak az utómunkálatok folynak a helyszínen.

A tűzoltóság délután nem sokkal négy óra után kilenc vízsugárral és egy vízágyúsugárral kezdte meg az oltást a mintegy ezer négyzetméteres területen. A helyszínre mintegy hatvan tűzoltó vonult ki.

Az épületben égő lángokat eloltották, s a tűzoltók már csak az utómunkálatokon dolgoznak a helyszínen – mondta Molnár Péter.

A tűz a szaunában keletkezett – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy a balesetet valószínűleg elektromos rövidzárlat okozta.

Bakonyi Ágnes, az APEH szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy mintegy száz vidéki, illetve budapesti munkatárs bentlakásos oktatása folyt a központban, ahol a tűz keletkezett. Az oktatás szünetel, a munkatársakat hazaküldik – tette hozzá.

Mint mondta, személyi sérülés nem történt. A tűz martalékává vált viszont az oktatási központ konyhája, a szauna, illetve az uszoda teteje is.

A szóvivő szerint a kár több millió forintot tesz ki. A tűz vélhetően a szauna helyiségben keletkezett – tette hozzá.

„”Semmilyen adatbázisa nem sérült meg az APEH-nak a tűzben, mivel a központban nem tároltak ilyen jellegű iratokat”” – hangsúlyozta Bakonyi Ágnes.

Forrás: Hírszerző


Kapcsolódó cikkek

2024. május 21.

NAV: éjfélkor jár le az szja-bevallási határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).