Megbukhat a szolidaritási adó?


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Népszavának nyilatkozó Kolláth György alkotmányjogász nem zárja ki, hogy a Gyurcsány-csomag egyik legnagyobb tétele, a szolidaritási adó nem állja ki azt az alkotmányossági mércét, amely szerint a kivetett adónak arányban kell állnia az adóalany teherviselő képességével.

A Népszava úgy tudja, az Alkotmánybíróság legkorábban májusban tárgyal az új, átmenetinek mondott adónemről, amelytől 2006-ban és 2007-ben összesen 234 milliárd forint bevételt várt a kormány.

Forrás: Napi GazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.