Mennyivel csökkent a reálkerestünk? Mindjárt kiderül


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ma teszi közzé a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a márciusi létszám és kereseti adatokat.

Egy hónappal ezelőtt a hivatal arról adott tájékoztatást, hogy az év első két hónapjában a bruttó átlagkereset 6,5, a nettó átlagkereset 0,5 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a január-februári reálkereset – a fogyasztóiár-index 8,3 százalékos erősödésével – 7,2 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest. A legalább 5 dolgozós vállalkozásoknál és költségvetési intézményeknél alkalmazásban állók száma a nemzetgazdaságban 2007 január-februárban átlagosan 2 millió 773 ezer volt. A hivatal egy évvel ezelőtti közlése szerint a nemzetgazdaságban 2006 január-márciusban a bruttó átlagkereset 7,3 százalékkal, a nettó 8,3 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, a reálkereset – a fogyasztóiár-index 2,5 százalékos erősödésével – 5,7 százalékkal volt magasabb, mint az előző év azonos időszakában. A legalább 5 dolgozós vállalkozásoknál és a költségvetési intézményeknél alkalmazásban állók száma a nemzetgazdaságban átlagosan 2 millió 762 ezer volt 2006 január-márciusban, 0,4 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.