Illegális dohánygyár Kékcsén, kábítószert a Liszt Ferenc-repülőtéren – munkában a NAV


Csaknem hat kilogramm kábítószert találtak Ausztriából Szlovéniába tartó küldeményekben a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. Továbbá illegális dohánygyárat számoltak fel a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kékcsén a pénzügyőrök és a rendőrök egy közös akcióban.

Illegális dohánygyárat találtak Kékcsén

A közlemény szerint a hatóság munkatársai két kékcsei ingatlanban 843 kilogramm fogyasztási dohányt, csaknem harminc kilogramm dohánylevelet és a feldolgozáshoz szükséges gépeket is találtak.

Az ingatlanok melléképületében gyártotta és fekete zsákokba halmozta fel a feldolgozott dohányt egy 45 éves asszony, aki ehhez a szomszédok melléképületeiben is helyet kért.

A NAV munkatársai lefoglalták a több mint 110 millió forint értékű dohányt, amely csaknem kilencvenezer doboz cigaretta megtöltésére elegendő. Az elkövetőnek jövedéki törvénysértés mellett költségvetési csalás gyanúja miatt is felelnie kell – tették hozzá.

Felhívták a figyelmet arra, hogy dohánytermék csak a NAV által nyilvántartásba vett, regisztrációra kötelezettek között értékesíthető és adható közvetlenül; dohánylevél „napszámos” munkavégzés ellenértékeként sem adható át az idényjellegű munkát végző munkavállalónak.

Mintegy hat kilogramm kábítószert találtak küldeményekben a Liszt Ferenc-repülőtéren

A NAV azt közölte kedden, hogy a pénzügyőrök az áruforgalomban beérkezett csomagokat ellenőrizték a repülőtéren, amikor a keresőkutyájuk két dobozra is egyértelmű jelzést adott.

A két dobozban összesen csaknem hat kilogramm növényi származékot és gyantás anyagot találtak, amelyről bebizonyosodott, hogy kannabisz.

A pénzügyőrök a kábítószert lefoglalták, és kábítószer-birtoklás gyanúja miatt feljelentést tettek – áll a közleményben.

(MTI)


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

Hullócsillagok – adócsaló médiavállalat omlott össze

Rövid életű, egyben hamis csillagként ragyogott a médiaiparban az a bűnszervezet, amely megközelítőleg kétmilliárd forintnyi áfa befizetését csalta el. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetéséből származó hasznot készpénzben, ingatlanban, illetve drága gépkocsikban halmozták fel. A pénzügyi nyomozók nagyszabású akciója során 52 helyszínen csaptak le egyszerre a Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, a Bevetési Igazgatóság járőrei, valamint a MERKUR bevetési egység.