Nagy hajrá volt az adóbevallásnál


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Csaknem 1 millióan az utolsó pillanatokban nyújtották be adóbevallásukat. A késők sokat fizethetnek – írja a Világgazdaság.


A határidőt megelőző napokban közel 1 millió adóbevallás érkezett különböző csatornákon, amelyek befogadása, ellenőrzése fokozott informatikai terheléssel jár – közölte a lappal a NAV.

Az előző években 650-700 ezer adózó, a fizetésre kötelezettek 16-18 százaléka nem teljesítette határidőre kötelezettségét.

A magánszemélyek 200 ezer forintig terjedő mulasztási bírsággal sújthatók, ha kötelezettségét a bevallási határidőt követően, de az állami adóhatóság felszólítását, ellenőrzését megelőzően késedelmesen teljesítik és a késedelmet nem mentik ki. Az adóhivatal minden körülményt mérlegel a mulasztási bírság kiszabása előtt.

2014. június 24.: SZÁMVITEL A GYAKORLATBAN

Több ponton módosult a számviteli törvény, az új szabályok a 2014. évi üzleti évtől kötelezően alkalmazandók.

Szakmai képzésünk keretében felkészülhet a változásokra, megtudhatja, hogyan kell elszámolni a behajtási költségátalányt, a pénztárgépek beszerzéséhez kapott állami támogatást vagy a transzferár-korrekciót, értesülhet arról is, hogy hogyan módosultak a beszámolókészítés szabályai felszámolás és végelszámolás során.

Jöjjön el 2014. június 24-én szakmai konferenciánkra! Tegye fel kérdését szakértő előadónkank, Saxné dr. Andor Ágnesnek!

Helyszín: Wolters Kluwer Kft. Előadóterme, 1117 Budapest Prielle Kornélia u. 21-35.

Bővebb információk és jelentkezés itt

Azok, akik bevallási kötelezettségüknek nem tesznek eleget, 200 ezer forintig terjedő mulasztási bírsággal sújthatók – emlékeztet a lap.

További részleteket itt talál.


Kapcsolódó cikkek

2023. szeptember 25.

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz

A magyarok több mint háromnegyede rendszeresen adományoz, csaknem egyharmaduk fél évente, 17 százalékuk havonta egyszer jótékonykodik – mondta a Visa Magyarországért felelős területi vezetője hétfőn Budapesten sajtótájékoztatón.

2023. szeptember 25.

A Booking-botrány mélyére ás a Gazdasági Versenyhivatal

Még korántsem került pont a Booking-ügy végére. A Gazdasági Versenyhivatal augusztus 24-én indította el gyorsított ágazati vizsgálatát az online szálláshelyfoglalás és a szálláshely-szolgáltatás hazai piacán. A vizsgálati jelentéstervezet elkészítésének eredeti határideje 2023. szeptember 24-én járt volna le, de a hatóság ezt egy hónappal meghosszabbította, mivel a piaci folyamatok teljes feltárásához és értékeléséhez további időre van szükség.