NAV-figyelő, 19. hét: május 31-ig van lehetőség rendelkezni a társasági adóról

Az érvényes sportcélú taofelajánláshoz szükség van a megfelelő igazolásra. A NAV kalkulátorral segít az igénybe vehető családi kedvezmény kiszámításában. Minden szükséges információ az adószámláról egy helyen.

A sportcélú taofelajánláshoz szükséges igazolás

Május 31-ig van lehetőség a társasági adóbevallásban rendelkezni a 2020. évi társasági adókötelezettség terhére a kedvezményezett szervezet részére. Ahhoz, hogy érvényes legyen a nyilatkozat, szükség van a kedvezményezett célhoz kapcsolódóan kiállított igazolásokra.

A 2029 jelű, 2020-ra vonatkozó tao bevallásban megtehető a felajánlás a 2021/2022-es, július 1-jén kezdődő támogatási időszakra kiállított igazolás alapján is.

Év végi családikedvezmény-kalkulátor

A „Családikedvezmény-kalkulátor az éves bevallás elkészítéséhez” segítségével kiszámolhatjuk, hogy milyen összegben tudunk kedvezményt érvényesíteni, és a bevallásunkat hogyan kell kitöltenünk. A program kizárólag az általunk megadott adatok alapján számol, ezért célszerű a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott igazolások adatai alapján kitölteni.

A NAV-figyelőben a fentieken túl olvashat arról, hogy az adóhatóság segít értelmezni az adószámlát, megismerheti a legfrissebb elszámolható üzemanyagárakat, Brexit- és adótraffipax-információkat.

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.


Kapcsolódó cikkek:


Új vezetőt neveztek ki a NAV élére
2021. június 24.

Új vezetőt neveztek ki a NAV élére

A pénzügyminiszter szerint tovább kell gyorsítani az adóhivatal informatikai fejlesztésén, ezért Vágujhelyi Ferencet nevezte ki az adóhivatal élére.