NAV-figyelő, 19. hét: május 31-ig van lehetőség rendelkezni a társasági adóról


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az érvényes sportcélú taofelajánláshoz szükség van a megfelelő igazolásra. A NAV kalkulátorral segít az igénybe vehető családi kedvezmény kiszámításában. Minden szükséges információ az adószámláról egy helyen.

A sportcélú taofelajánláshoz szükséges igazolás

Május 31-ig van lehetőség a társasági adóbevallásban rendelkezni a 2020. évi társasági adókötelezettség terhére a kedvezményezett szervezet részére. Ahhoz, hogy érvényes legyen a nyilatkozat, szükség van a kedvezményezett célhoz kapcsolódóan kiállított igazolásokra.

A 2029 jelű, 2020-ra vonatkozó tao bevallásban megtehető a felajánlás a 2021/2022-es, július 1-jén kezdődő támogatási időszakra kiállított igazolás alapján is.

társasági adó

Év végi családikedvezmény-kalkulátor

A „Családikedvezmény-kalkulátor az éves bevallás elkészítéséhez” segítségével kiszámolhatjuk, hogy milyen összegben tudunk kedvezményt érvényesíteni, és a bevallásunkat hogyan kell kitöltenünk. A program kizárólag az általunk megadott adatok alapján számol, ezért célszerű a munkáltatóktól, kifizetőktől kapott igazolások adatai alapján kitölteni.

A NAV-figyelőben a fentieken túl olvashat arról, hogy az adóhatóság segít értelmezni az adószámlát, megismerheti a legfrissebb elszámolható üzemanyagárakat, Brexit- és adótraffipax-információkat.

társasági adó

A cikk szerzője, Kertész Gábor az Accace Hungary adómenedzsere. Az Accace az Adó Online szakmai partnere.


Kapcsolódó cikkek

2024. június 21.

NGM: nem a szegénység, hanem az óvatosság miatt fogyaszt keveset a lakosság

Az elmúlt napokban látott napvilágot az Eurostat friss adatközlése, miszerint a magyar háztartások fogyasztása az uniós átlag 70 százalékát éri el. Az adatot többen helytelenül értelmezve, a közvéleményt tudatosan félrevezetve úgy állították be, hogy Magyarország az unió legszegényebb országa, ami teljességgel nonszensz és szándékos hazugság – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).

2024. június 20.

Mi történhet még idén a forinttal és a magyar kamattal?

A napokban látott forintgyengülés ellenére az euró jegyzése a 385 és 400 forint közötti sávban maradhat az idén. Legalábbis erre számít Németh Dávid, a K&H vezető elemzője alapesetben, azaz akkor, ha nem történik jelentős változás az év hátralévő hónapjaiban a világ- és a magyar gazdaságban. A szakember beszélt a magyar inflációról, a várható kamatpályáról és a szükséges kiigazításról, valamint az uniós kilátásokról is.