NAV: tényleg keveset keresnek az ószeresek

Szerző: Ado Online
Dátum: 2014. március 10.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A használtcikk-kereskedők keveset keresnek, ezért alig fizetnek adót – állapította meg a NAV a Napi.hu beszámolója szerint.


Tavaly a NAV ellenőrzési irányelvei alapján az adott térségre, gazdálkodási formára megállapított jövedelmezőség 50 százaléka alatti mutatókkal bíró vállalkozásokat keresett fel, különösen használtcikk-kereskedőket – írja a Napi.hu.

Körükben 19 adóellenőrzést tartottak, amelyekből 14 zárult megállapítással; ezek összesen 5,4 millió forint adókülönbözetet tártak fel. Ezek alapján a NAV megállapította, hogy „a gyanúsan alacsony jövedelmezőség nem az adókötelezettség kikerülésére irányuló magatartással, hanem az alacsony haszonkulccsal magyarázható”.

Aki adót próbált csalni, az nem tudta kiadásait igazolni, illetve az áfa „megtakarítása” érdekében uniós kivitelnek álcázta a belföldi értékesítést.

További részleteket itt talál.

Adó-kódex Számvitel 2014

A márciusban megjelenő kiadvány a számviteli változások gyakorlatias, példákkal illusztrált magyarázatait és a hatályos számviteli számviteli törvényt is tartalmazza. Megrendelés itt

Rendelje meg a TB és a Számviteli kódexet együtt, egy kiadvány áráért!


Kapcsolódó cikkek:


Az iszlám gazdasági alapelvei (2. rész)
2021. február 26.

A Korán szúráiból az iszlám hittudósok olyan alapelveket vezettek le, amelyek a gazdasági tevékenységre, az állami működés gazdasági oldalára, illetve a muszlim ember pénzzel, gazdálkodással való helyes viselkedésére vonatkoznak. Ezeknek az alapelveknek a betartása a hívő muszlim számára kötelező előírás.

NAV: online minden egyszerűbb
2021. február 25.

NAV: online minden egyszerűbb

A NAV saját fejlesztésű online nyomtatványkitöltőjére hívta fel a figyelmet a honlapján közzétett közleményében.