Nem drágítja a bankhiteleket az új jogszabály


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) szerint a banki hitelek csupán a banki szerződések egyoldalú módosításának korlátozása miatt nem fognak megdrágulni, sőt, a bankváltás költsége ennek hatására csökkenni fog.

A GVH újabb törvénymódosítások kezdeményezését is tervezi a banki ügyfelek érdekeinek védelmében – mondta Nagy Márta, a GVH elnökhelyettese.

Hangsúlyozta: reméli, hogy a bankok nem versenykorlátozó lépésekkel reagálnak majd az új helyzetre. Ha „”durva”” viselkedést tapasztalnának a törvény hatályba lépése előtt, beavatkozna a versenyhivatal, erre azonban nem számítanak – mondta.

Az elnökhelyettes cáfolta, hogy az egyoldalú banki szerződésmódosításról szóló jogszabály rendelkezései alkotmányellenesek lennének.

Forrás: Figyelőnet


Kapcsolódó cikkek

2024. június 13.

Hullócsillagok – adócsaló médiavállalat omlott össze

Rövid életű, egyben hamis csillagként ragyogott a médiaiparban az a bűnszervezet, amely megközelítőleg kétmilliárd forintnyi áfa befizetését csalta el. Az elkövetők a bűncselekmény elkövetéséből származó hasznot készpénzben, ingatlanban, illetve drága gépkocsikban halmozták fel. A pénzügyi nyomozók nagyszabású akciója során 52 helyszínen csaptak le egyszerre a Nyugat-dunántúli Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, a Bevetési Igazgatóság járőrei, valamint a MERKUR bevetési egység.