Nem élvezhet előnyt a sör a borral szemben


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Sérti a közösségi jogot, hogy Svédország magasabb adót vet ki a borokra, mint a sörökre – közölte ma az Európai Bíróság főtanácsnoka.

A skandináv országot az Európai Bizottság idézte a bíróság elé azza érvelve, hogy az eltérő adókkal Svédország a hazai sörgyártókat kívánja támogatni a külföldi bortermelőkkel szemben. A stockholmi kormány szerint elhanyagolható az adóeltérés, így az nem játszik lényeges szerepet a fogyasztók választásánál. A főtanácsnok véleménye általában megegyezik az Európai Bíróság végső ítéletével.

Forrás: VilággazdaságKapcsolódó cikkek

2022. december 9.

Niveus: Továbbra is döbbenetes a magyar áfafegyelem

December 8-án hozta nyilvánosságra az Európai Bizottság az áfarésről* szóló legújabb jelentését, ami 2020-ig dolgozza fel az adatokat. Figyelemreméltó, hogy míg a tavalyi jelentésben a 2020-as becslés még 6,1%-os áfarést prognosztizált Magyarország esetén, a végső érték még ennél is egy nagyságrenddel jobb, 5,1% lett. Ezzel az EU tagállamok közül Magyarország érte el a legjobb eredményt az áfacsalással szembeni küzdelemben – derül ki a Niveus Consulting Group elemzéséből.

2022. december 9.

Brutálisan megemelték a telekadót Pilisjászfalun

A válság miatt Pilisjászfalu is a telek- és építményadó emelésére kényszerült a napokban; főként a telekadó emelése érinti súlyosan a falu lakosságának egy részét, esetükben sokszorosára, több százezer forintra ugorhat az éves kifizetendő összeg – adta hírül a Telex.