Nem fizetnének a magánszemélyek reklámadót


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Havi 2,5 millió forint reklámköltés fölött sem kell reklámadót fizetnie a magánszemélyeknek – így a politikusoknak sem.


A törvényalkotási bizottság összegző módosító javaslata – a törvénytervezet jelen állapota – szerint a magánszemélyeket nem terhelhetné adófizetési kötelezettség havi 2,5 millió fölötti reklámköltésnél sem. Az indoklás szerint „a módosító indítvány értelmében nem vonatkozik azokra a megrendelőkre, akik nem vállalkozási tevékenységük, termékük, árujuk népszerűsítése céljából állnak (magánszemélyként) megrendelőként kapcsolatban reklám-közzétevővel.” 

Ezen adókötelezettség akkor jelenik meg a megrendelőnél, ha a reklám közzétevője nem nyilatkozik arról, hogy befizette a reklámadót – erre a Facebook, a Google, s hasonló cégek esetén aligha lehet számítani.

A módosításra több általános tematikájú hírportál – így például az Index és a 444 is – fölhívta a figyelmet, megfogalmazva egyúttal azt a gyanút, hogy az kifejezetten azért került a jogszabály tervezetébe, hogy a politikusok háborítatlanul és korlátozások nélkül hirdethessék magukat a Facebookon.

Céginfo.hu – az üzleti információ

Ha szeretne részletesebb információhoz jutni meglévő vagy leendő üzleti partnereiről, üzleti érdekeltségeikről, pénzügyi helyzetükről, akkor látogasson el a ceginfo.hu oldalra!

A saját igényei alapján kiválasztott előfizetési modulokat itt rendelheti meg

 


Kapcsolódó cikkek

2023. december 8.

Drónokkal csempészett cigarettát foglalt le a NAV

Drónokkal csempészett cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Kölcsén – közölte a vámhivatal pénteken.

2023. december 8.

Vagyonfelosztás a tagok között kényszertörlési eljárásban

A kényszertörlési eljárás során sarkalatos pont, hogy az érintett céggel szemben követelés bejelentésére sor kerül-e, illetve a társaságnak van-e fellelhető vagyona. Most adójogi szempontból vizsgáljuk a lehetőségeket.