Nem mindenki kapja vissza az elvárt adót

Szerző: Adó Online
Dátum: 2007. március 12.
Rovat:

Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az Alkotmánybíróság által megsemmisített elvárt adóval kapcsolatban eddig befizetett előleget a Pénzügyminisztérium javaslata alapján csak a más adóikat rendesen fizetőknek utalnák vissza.

Nem kapják vissza az elvárt adóval kapcsolatban az első két hónapban befizetett előleget azok a vállalkozások, melyeknek más adónemben tartozásuk van az APEH felé – írja a NAPI Gazdaság. A cikk szerint a Pénzügyminisztérium által a múlt pénteken benyújtott javaslat szerint a pénzt a tarozások rendezésére fordítják.

Szakemberek szerint ezzel újabb jogi vitáknak ágyaz meg a tárca, hiszen alkotmányellenesnek bizonyult jogszabályok alapján teljesített befizetést tartana vissza – olvasható az újság mai számában.

Mint ismeretes, az Alkotmánybíróság február 27-i határozatával, a határozat kihirdetésének napjától semmisítette meg az elvárt adót. A taláros testület szerint az elvárt adó ténylegesen meg nem szerzett jövedelem után ír elő adófizetési kötelezettséget.

Veres János pénzügyminiszter múlt szerdán jelentette be, a kormány kezdeményezi az Országgyűlésnél, hogy 2007. január 1-jei dátummal helyezze hatályon kívül az elvárt adóval összefüggő szabályozást.

Forrás: PrivátBankár


Kapcsolódó cikkek:


Az iszlám gazdasági alapelvei (2. rész)
2021. február 26.

A Korán szúráiból az iszlám hittudósok olyan alapelveket vezettek le, amelyek a gazdasági tevékenységre, az állami működés gazdasági oldalára, illetve a muszlim ember pénzzel, gazdálkodással való helyes viselkedésére vonatkoznak. Ezeknek az alapelveknek a betartása a hívő muszlim számára kötelező előírás.

NAV: online minden egyszerűbb
2021. február 25.

NAV: online minden egyszerűbb

A NAV saját fejlesztésű online nyomtatványkitöltőjére hívta fel a figyelmet a honlapján közzétett közleményében.

Az adómérték konfiskáló jellege
2021. február 25.

Az adómérték konfiskáló jellegének megállapítására csak kivételesen és szélsőséges esetben kerülhet sor az adóalanyok teherviselő képességéhez igazodóan.