Németországban a prostikat is megadóztatnák


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A prostituáltakat is be akarja vonni a berlini kormány az adófizetők körébe – értesült a ˝Bild˝-Zeitung című német lap.

Peer Steinbrück pénzügyminiszter tervezete szerint a bordélyokban dolgozó örömlányok a jövőben az egész szövetségi köztársaságban egységes kulcs szerint munkanaponként átalányként 25 euró (6250 forint) körüli adóelőleget fizetnének. (A konkrét egyéni összeg több tényezőtől, így a napi kliensek számától függene.)

A Bild úgy tudja, hogy a miniszter a központi kormány ilyetén tervéről már értesítette az összes tartomány pénzügyi hatóságait.

Akárcsak a többi munkavállalónak, a prostituáltaknak is adóbevallást kell majd készíteniük minden év végén. Túlfizetés esetén ők is visszakapnának az adóelőlegből, ha viszont hátralékot állapít meg az adóhatóság, azt utólag be kell fizetniük.

Forrás: NépszavaKapcsolódó cikkek

2022. június 24.

Hamisított órákra csapott le a NAV

Több mint hétmillió forint értékben órát és csaknem egymillió forint értékben cigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy furgonban az M1-es autópálya Komárom-Esztergom megyei szakaszán.

2022. június 24.

Jönnek az ispánok – a középkor feltámadása?

A Kormány képviseletében Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta az Országgyűlésnek Magyarország 2023. évi központi költségvetésének megalapozásáról szóló törvényjavaslatot. Az előterjesztés számos törvényben a kormánymegbízottról főispánra módosítja a kormányzat megyei elöljáróinak megnevezését. Kérdés, hogy valóban csak elnevezésbeli változásról van-e szó, vagy egy új kormányzati stílusról.