Németországban a prostikat is megadóztatnák


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A prostituáltakat is be akarja vonni a berlini kormány az adófizetők körébe – értesült a ˝Bild˝-Zeitung című német lap.

Peer Steinbrück pénzügyminiszter tervezete szerint a bordélyokban dolgozó örömlányok a jövőben az egész szövetségi köztársaságban egységes kulcs szerint munkanaponként átalányként 25 euró (6250 forint) körüli adóelőleget fizetnének. (A konkrét egyéni összeg több tényezőtől, így a napi kliensek számától függene.)

A Bild úgy tudja, hogy a miniszter a központi kormány ilyetén tervéről már értesítette az összes tartomány pénzügyi hatóságait.

Akárcsak a többi munkavállalónak, a prostituáltaknak is adóbevallást kell majd készíteniük minden év végén. Túlfizetés esetén ők is visszakapnának az adóelőlegből, ha viszont hátralékot állapít meg az adóhatóság, azt utólag be kell fizetniük.

Forrás: Népszava


Kapcsolódó cikkek

2024. április 15.

Izer Norbert: egyszerűsödnek az adózói adminisztrációs terhek

Uniós szinten is példaértékű változásokat hajtott végre az adóadminisztráció csökkentése terén Magyarország az elmúlt években, ezt folytatta a kormányzat az Eseményalapú Adatszolgáltatási Platform (EMAP) projekttel, amelynek célja a vállalkozások foglalkoztatással összefüggő adminisztrációs terheinek csökkentése – mondta Izer Norbert.

2024. április 15.

Árfolyam az áfában (X. rész)

A cikksorozat soron következő része az előlegfizetéshez és a fordított adózáshoz kapcsolódó egyes kérdéseket tárgyalja.

2024. április 12.

Niveus: milliókat nyerhetnek bizonyos cégek még néhány hétig

A 2024-es adótörvény módosítások egy egyszeri amnesztiát biztosítanak a társaságok számára, lehetővé téve a korábban be nem jelentett részesedések utólagos bejelentését. Így azok is mentesülhetnek a társasági adó (TAO) megfizetése alól, akik korábban nem jelentették be a NAV felé a más társaságokban szerzett tulajdonrészüket és azt most pótolják. Az utólagos bejelentésre május 31-ig van lehetőség-foglalja össze a Niveus Consulting Group.