Németországban a prostikat is megadóztatnák


Ez a cikk több mint egy éve került publikálásra. A cikkben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A prostituáltakat is be akarja vonni a berlini kormány az adófizetők körébe – értesült a ˝Bild˝-Zeitung című német lap.

Peer Steinbrück pénzügyminiszter tervezete szerint a bordélyokban dolgozó örömlányok a jövőben az egész szövetségi köztársaságban egységes kulcs szerint munkanaponként átalányként 25 euró (6250 forint) körüli adóelőleget fizetnének. (A konkrét egyéni összeg több tényezőtől, így a napi kliensek számától függene.)

A Bild úgy tudja, hogy a miniszter a központi kormány ilyetén tervéről már értesítette az összes tartomány pénzügyi hatóságait.

Akárcsak a többi munkavállalónak, a prostituáltaknak is adóbevallást kell majd készíteniük minden év végén. Túlfizetés esetén ők is visszakapnának az adóelőlegből, ha viszont hátralékot állapít meg az adóhatóság, azt utólag be kell fizetniük.

Forrás: Népszava


Kapcsolódó cikkek

2024. július 17.

Szponzori támogatások a sportban – társasági adó szemmel

2024 nyarán több olyan rangos sportesemény is megrendezésre kerül, amely nemcsak a sportközvetítések nézőit hozza lázba, hanem az esetleges támogatók, szponzorok számára is érdeklődésre tarthat számot. A jelentős marketingérték, amelyet ezek a rendezvények magukban hordoznak, azzal jár, hogy a gazdasági élet szereplői előszeretettel támogatják az adott sportág keretein belül működő sportszervezeteket, illetve sportköztestületet. Mindez természetesen adóvonzattal is jár – ennek kérdéskörét járjuk körül a társasági adó tekintetében.

2024. július 15.

Egy percig se vegyük be, hogy a tranzakciós illeték emelése nem érinti az ügyfeleket

A hétfői kormányinfón Gulyás Gergely miniszter bejelentette, hogy a kormány megemeli a pénzügyi tranzakciós illetéket. Az állami elvonás mértéke 2024. augusztus 1-től a nem készpénzes tranzakcióknál 0,45 százalékra, de maximum 20 ezer forintra emelkedik (eddig 0,3 százalék és maximum 10 ezer forint volt), míg a készpénzt érintő tranzakciók esetében a korábbi 0,6-ról 0,9 százalékra nő.